Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Chirurgische Oncologie

Chirurgische Oncologie is chirurgie bij patiënten met kanker. Bij Amphia doen we operaties bij allerlei soorten kanker.

Kanker in het spijsverteringskanaal

Als u kanker heeft in uw buik, wordt u geholpen door GE-chirurgen (Gastro-Enterologische chirurgen). Zij hebben veel ervaring met operaties aan de maag en het darmkanaal. De casemanager GE-Oncologie werkt met hen samen. Een casemanager helpt u bij alles wat te maken heeft met uw behandeling. De verschillende soorten kanker die het team behandelt, zijn:

  • dikke- en dunnedarmkanker
  • endeldarmkanker
  • alvleesklierkanker
  • kanker van de lever en galwegen

Fit zijn voor uw operatie

Operaties aan het spijsverteringsstelsel zijn meestal grote, ingewikkelde operaties. Zo’n operatie vraagt veel van u als patiënt. Het liefst moet u dan zo fit mogelijk zijn. Maar helaas maakt kanker u juist vaak minder fit. Het is eigenlijk als ongetraind en verzwakt aan een marathon beginnen.

Daarom hebben we het programma ‘Prehabilitatie en het herstelprogramma’. Daarmee maken we patiënten fitter. U krijgt bijvoorbeeld fysiotherapie of we geven u advies over eten en drinken. Zo kunnen we u aanraden om eten met veel eiwit te nemen. Maar we helpen u bijvoorbeeld ook om te stoppen met roken. En werken samen aan uw geestelijke gezondheid. Dit alles gebeurt tussen de uitslag van het eerste onderzoek en de operatie. Als u zich goed voelt, geestelijk en lichamelijk, wordt u sneller beter!

Fit worden na de operatie

Ook voor na uw operatie hebben we een programma. Daarmee zorgen we dat u na de operatie zo snel mogelijk weer fit wordt. We helpen u bijvoorbeeld met (bij)voeding en pijnstilling die bij uw situatie past. Ook willen we dat u snel weer op de been bent en uw ziekenhuisbed verlaat. Omdat dit vaak zorgt dat u sneller beter wordt. En als het mogelijk is, kiezen we voor een kijkoperatie. Ook dit helpt u sneller beter te worden. Wilt u meer weten over het herstelprogramma? Vraag ernaar bij uw casemanager, die vertelt u er graag meer over.

Veel ervaring

Ons ervaren operatieteam voert ongeveer 400 darmoperaties per jaar uit, waarvan 265 voor darmkanker. Ook voeren we ongeveer 80 leveroperaties per jaar uit. Wilt u meer weten over leverchirurgie? 

Ga naar leverchirurgie

Kanker in de hormoonorganen

Endocriene aandoeningen zijn aandoeningen aan organen die hormonen maken. Deze aandoeningen, waaronder kanker, zorgen er vaak voor dat uw hormonen niet in balans zijn. Daardoor voelt u zich slecht. Organen die hormonen maken, zijn de schildklier, bijnier en alvleesklier.

Als u klachten heeft, helpen meerdere artsen u. Samen bepalen ze waar u last van heeft, en behandelen ze u. Dit heet multidisciplinaire samenwerking. Wilt u meer weten over operaties aan uw schildklier?

Ga naar schildklieroperatie

Operaties met robots

In Amphia hebben we veel ervaring met robotchirurgie: operaties met een robot. Bij deze operaties kijken vaak gast-chirurgen mee uit het binnen- en buitenland. Ook leren onze robotchirurgen aan chirurgen uit andere ziekenhuizen hoe ze moeten opereren met een robot. Bijna alle operaties met kanker gebeuren met een robot. Of met een kijkoperatie. Wilt u meer weten over operaties met robots?

Ga naar Robotchirurgie

Meer informatie voor u

Meer informatie over casemanager GE Oncologie
Video url

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 30 90
Topzorg

Label