Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Interventiecardiologie

U komt bij de afdeling Interventiecardiologie als uw kransslagaders vernauwingen hebben. Door de vernauwingen krijgt het hart minder zuurstof dan het nodig heeft. Als de kransslagader meer dan 50% vernauwd is, kunt u klachten krijgen. Vaak voelt u dan pijn op de borst. Dit noemen we ook wel hartkramp of angina pectoris. Ook kunt u een hartinfarct hebben. Dan raakt een kransslagader plotseling afgesloten. Kransslagaders zijn bloedvaten die bloed met zuurstof naar het hart brengen. Maar soms gaat hier iets mis. Dit noemen we ook wel ‘coronair lijden’.

Op de afdeling Interventiecardiologie onderzoeken we de problemen en behandelen we u. We hebben 4 behandelkamers die we samen het ‘hightech hartkatheterisatie-complex’ noemen. Voor de onderzoeken en behandelingen worden moderne technieken gebruikt, waarmee we beelden van uw hart maken. Hieronder vindt u de behandelingen die interventiecardiologen bij Amphia vaak uitvoeren.

Pijn op de borst klachten

Pijn op de borst klachten kunnen veroorzaakt worden door een verstopping in één van de vaten (kransslagaders). In deze video leggen we uit wat de mogelijke behandelingen zijn bij een vernauwing van de kransslagaders.

Veel uitgevoerde behandelingen

  Hartkatheterisatie

  Bij een hartkatheterisatie bekijkt de arts of uw kransslagaders vernauwd zijn. Wilt u meer weten?

  Ga naar hartkatheterisatie

  Dotterbehandeling

  In de vernauwing van uw kransslagaders wordt een ballonnetje opgeblazen. Wilt u meer weten?

  Ga naar Dotterbehandeling

  Hartklepimplantatie via lies

  Deze (TAVI) operatie wordt gedaan bij patiënten met een vernauwing van de aortaklep. Wilt u meer weten?

  Ga naar TAVI operatie

  Kleplijden

  Als uw hartklep niet goed meer opent of sluit kan het bloed in uw lichaam niet goed rond gepompt worden. Dit heet kleplijden. In deze video legt cardioloog Ben vd Branden hier meer over uit. 

  Innovatie in hartklepoperaties

  Een hartklep kunnen we opereren via de lies, wat veel minder belastend is voor de patiënt. Amphia’s Hartcentrum is 1 van de eerste centra wereldwijd die deze techniek toepast en leidt chirurgen op.

  Hartklep opereren via de lies
  8,4

  Patiëntervaring

  Ik ben meer dan zeer tevreden. Er werkt een team van mensen die deskundig, betrokken en gepassioneerd zijn en met compassie werken. Het was een unieke ervaring om me zo veilig en geborgen te voelen bij deze zware ingreep.
  Bron: Onderzoek patiëntervaringen 2020

  Hybride behandelkamer voor openhartoperaties

  De Hartkatheterisatie afdeling (HCK) bestaat uit 4 behandelkamers. Eén van de kamers is een ‘hybride kamer’. Dit betekent dat hier openhartoperaties uitgevoerd kunnen worden. Bij deze operaties werken de interventiecardioloog en de cardiochirurg samen. Wilt u hier meer over lezen?

  Ga naar Cardiochirurgie

  Meer informatie voor u

  Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

  Afdelingsnummer:
  (076) 595 30 32

  Label