Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Eerste Hart Hulp
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Eerste Hart Hulp

Route 22

Inleiding
Uw partner of iemand uit uw familie of kennissenkring wordt momenteel onderzocht op de afdeling Eerste Hart Hulp van Amphia vanwege (acute) hartklachten. Op deze afdeling worden 24 uur per dag, 7 dagen per week, patiënten onderzocht en behandeld.

Wat gebeurt er op de Eerste Hart Hulp?
Op de Eerste Hart Hulp wordt de patiënt aangesloten aan een bewakingsmonitor. Deze monitor registreert onder andere continu het hartritme.

Er wordt een aantal standaardonderzoeken uitgevoerd, zoals:

  • ECG (hartfilmpje)
  • bloeddrukmeting
  • bloedafname

Soms is er aanvullend onderzoek nodig, zoals:

  • x-thorax (röntgenfoto van hart en longen)
  • echocardiogram (een echo van het hart)

Op de Eerste Hart Hulp werken gespecialiseerd verpleegkundigen en algemeen verpleegkundigen (allen met een cardiologische achtergrond).

Naast verpleegkundigen werken er arts-assistenten en verpleegkundig specialisten onder toezicht van een cardioloog. De onderzoeksresultaten en de eventuele behandeling worden dan ook altijd met een cardioloog overlegd.

Verloop van de opname
Na beoordeling van de eerste onderzoeken worden eventuele vervolgonderzoeken of behandelingen afgesproken. Als het nodig is worden ook andere specialisten geraadpleegd. Afhankelijk van de uitslagen en eventuele behandeling en onderzoeken mag de patiënt naar huis (ook ’s avonds en ’s nachts).

Soms wel met aanpassing van medicatie en/of verdere poliklinische vervolgonderzoeken. Indien noodzakelijk wordt de patiënt opgenomen voor verdere behandeling op een afdeling in ons ziekenhuis.

De tijd dat de patiënt op de Eerste Hart Hulp blijft varieert van 2 tot maximaal 24 uur.

Bij eventueel ontslag wordt de eigen huisarts door middel van een digitale brief geïnformeerd over de bevindingen. Mochten er opnieuw klachten optreden, dan wordt de patiënt verzocht om contact op te nemen met de eigen huisarts of eventueel de huisartsenpost.

Begeleiding
Per patient is 1 bezoeker per dag toegestaan. Door de hoeveelheid onderzoeken, die voor de patient belastend kunnen zijn, is rust gewenst. In directe nabijheid van de unit is een (rookvrije) wachtruimte aanwezig.

Belangrijk om te weten

  • Onze apparatuur kan bepaalde signalen geven. Niet elk signaal of alarm vraagt om een directe actie. Alle verpleegkundigen herkennen de verschillende alarmen en reageren hier adequaat op.
  • De verpleegkundigen dragen ook een mobiel alarmsysteem bij zich.
  • De gegevens van de bewakingsmonitor bij het bed worden ook weergegeven en beoordeeld in de verpleegpost.
  • Er is een tablet voor TV, radio en eten te bestellen. De gastvrouw geeft u hier uitleg over.
  • Wij vragen u vriendelijk om de privacy van andere patiënten te respecteren.
  • Telefoneren mag op de kamer of in de wachtruimte, niet op de gang.

Contactpersoon
Wij vragen u om één persoon met een goed bereikbaar telefoonnummer als contactpersoon aan te wijzen. Geeft u dit telefoonnummer door aan de verantwoordelijke verpleegkundige. De contactpersoon kan dag en nacht contact met ons opnemen.

Overige familieleden of kennissen kunnen bij deze persoon informeren over de situatie van de patiënt. Als er belangrijke veranderingen optreden in de situatie van de patiënt, dan neemt de verpleegkundige met hem of haar contact op.

Vragen?
Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met de medewerkers van de Eerste Hart Hulp Telefoonnummer (076) 595 49 32.

Meer lezen over het hartcentrum bij Amphia?

Ga naar Het Hartcentrum

Label