Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Cardiochirurgie

Contactgegevens van de verpleegafdeling

Als u naar het ziekenhuis komt voor hartklachten, komt u bij een cardioloog. Dit is een arts die alles weet over het hart. Als u een operatie nodig heeft, stuurt de cardioloog u door naar een cardiochirurg. De cardiochirurg is de persoon die uw hartoperatie uitvoert.

Op de afdeling cardiochirurgie krijgt u uw operatie. Onze afdeling is een onderdeel van het Hartcentrum. De artsen en verpleegkundigen op deze afdeling werken veel samen met andere zorgmedewerkers. Zoals cardiologen, fysiotherapeuten, diëtisten, maatschappelijk werkers en thuiszorgorganisaties.

Ingewikkelde hartoperaties

Amphia is één van de 16 ziekenhuizen in Nederland met een hartcentrum. Hierdoor mogen wij ook ingewikkelde hartoperaties uitvoeren, zoals openhartoperaties.

8,4

Patiëntervaring

Ik ben meer dan zeer tevreden. Er werkt een team van mensen die deskundig, betrokken en gepassioneerd zijn en met compassie werken. Het was een unieke ervaring om me zo veilig en geborgen te voelen bij deze zware ingreep.
Bron: Onderzoek patiëntervaringen 2020

Verpleegafdeling

  Op onze verpleegafdeling helpen we u voor, tijdens en na uw hartoperatie. U maakt ook kennis met de medewerkers van de afdeling Patiëntenbetrekkingen. Zij zijn de verbinding tussen het ziekenhuis en u (en uw familie). Ze leggen u bijvoorbeeld uit wat er gaat gebeuren tijdens de operatie. En beantwoorden al uw vragen.

  Uw behandeling

  Om erachter te komen wat de oorzaak is van uw klachten, doen we onderzoek. We maken bijvoorbeeld röntgenfoto’s. Of we onderzoeken uw bloed in het laboratorium. Misschien vindt de arts het ook belangrijk om te onderzoeken hoe uw longen werken. De onderzoeken en behandeling die u krijgt, hangen af van uw klachten en aandoening. U leest op deze pagina bij Aandoeningen meer over verschillende hartklachten- en aandoeningen.

  Beter worden

  Na een operatie aan uw hart is het misschien nodig dat u revalideert. U doet dan oefeningen om weer beter en krachtiger te worden. Ons Hartcentrum werkt hiervoor samen met revalidatiecentrum Revant in Breda. U revalideert hier volgens een programma dat in heel Nederland wordt gevolgd door patiënten. U wordt begeleid door een cardioloog. Wilt u hierover meer weten?

  Ga naar Revant

  Bypass-operatie

  Benieuwd hoe een bypass-operatie wordt uitgevoerd? Bekijk de video.

  Hartrevalidatie

  In deze video vertelt een cardioloog over hartrevalidatie.

  Meer informatie voor u

  Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

  Afdelingsnummer:
  (076) 595 30 18

  Label