Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Gynaecologische oncologie

Op de afdeling Gynaecologische Oncologie behandelen wij vrouwen met kanker aan de geslachtsorganen. Zoals de baarmoeder of de eierstokken. Onze afdeling werkt samen met het Gynaecologisch Oncologisch Centrum Zuid (GOCZ). Het GOCZ behandelt alle vormen van kanker aan de vrouwelijke geslachtsorganen. De meeste behandelingen voeren we uit in Amphia.

Het GOZC behandelt aandoeningen zoals:

 • Baarmoederhalskanker
 • Baarmoederkanker
 • Eierstokkanker
 • Schaamlipkanker
 • Trofoblast (placenta) ziekten

Voor sommige behandelingen sturen wij u door naar het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Ook werken we veel samen met het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en het Instituut Verbeeten.

Uw behandeling

Uw gynaecoloog vertelt u welke behandeling u nodig heeft. Soms is dit een operatie. Van de casemanager gynaecologische oncologie ontvangt u uw persoonlijke dossier. De casemanager is een verpleegkundige specialist die u informatie en ondersteuning biedt, voor en na uw behandeling.

Behandelingen buiten Amphia

Soms moeten we u voor uw behandeling naar het Catharina Ziekenhuis doorsturen. Dit gebeurt bij de volgende behandelingen:

 • Wertheim-operatie bij baarmoederhalskanker
 • Vruchtbaarheidssparende-operatie bij baarmoederhalskanker
 • Operaties voor schaamlipkanker (met poortwachtersklierprocedure of lymfeklierverwijdering in de liezen)
 • HIPEC behandeling bij uitzaaiingen in de buikholte bij eierstokkanker. HIPEC staat voor Hyperthermie Intra-Peritoneale Chemotherapie. Dit is een combinatie-behandeling van een operatie en chemotherapie. Hypertherme betekent: verwarmd. Intraperitoneaal betekent: in de buikholte.
 • ​IP (intra-peritoneale) chemotherapie bij uitzaaiingen in de buikholte bij eierstokkanker. Spoelingen van chemotherapie in de buik, nadat er eerst een operatie heeft plaatsgevonden.
 • Voor de behandeling met bestraling werken wij samen met Instituut Verbeeten.

Palliatieve zorg

Heeft u een levensbedreigende ziekte en te horen gekregen dat u niet meer beter wordt? Dan krijgt u palliatieve zorg. Dit is speciale zorg om u in deze fase van uw leven te ondersteunen. Zowel geestelijk als lichamelijk. Met deze zorg proberen we de kwaliteit van uw leven zo goed mogelijk te houden. Ook bieden we ondersteuning aan de mensen om u heen. Wilt u meer informatie?

Oncologisch Dagcentrum

Als u met medicijnen wordt behandeld, zoals chemotherapie of immunotherapie, gaat u naar ons Dagcentrum. Meer weten?

Ga naar Dagcentrum

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 10 03
Topzorg

Label