Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Elektrofysiologie

Op de afdeling Elektrofysiologie behandelen we u als er problemen zijn met uw hartritme of de geleiding. Bij een ritmestoornis, klopt uw hart niet in een juist ritme. Bij een geleidingsstoornis wordt de elektrische prikkel die ontstaat bij elke hartslag niet goed aan de hartkamers doorgegeven. Vaak zijn deze problemen goed op te lossen met medicijnen. Als dat niet werkt, zijn er andere behandelingen mogelijk. Hieronder vindt u de behandelingen die vaak in Amphia worden gedaan.

Ritme- en geleidingsstoornissen

Als u een hartrimtestoornis heeft zijn daar veel behandelmogelijkheden voor. In deze video bespreken we een aantal van de mogelijkheden die in ons Hartcentrum worden uitgevoerd.

Veel uitgevoerde behandelingen

Plaatsen van een pacemaker

Als uw hart te langzaam klopt, krijgt u een pacemaker. De pacemaker bewaakt uw hartritme. Wilt u meer weten over een pacemaker?

Ga naar pacemaker

Ablatie

Uw hartritme wordt verstoord als een groep hartspiercellen niet goed werkt. De elektrofysioloog brandt deze cellen weg. Dat heet ablatie. Wilt u hier meer over weten?

Ga naar ablatie

Plaatsen van een ICD

Bij een levensgevaarlijke hartritmestoornis, zorgt een ICD (een apparaatje dat stroomstootjes geeft) ervoor dat het hartritme herstelt. Wilt u meer weten over een ICD?

Ga naar ICD Transveneus
8,4

Patiëntervaring

Ik ben meer dan zeer tevreden. Er werkt een team van mensen die deskundig, betrokken en gepassioneerd zijn en met compassie werken. Het was een unieke ervaring om me zo veilig en geborgen te voelen bij deze zware ingreep.
Bron: Onderzoek patiëntervaringen 2020

Behandelkamers Elektrofysiologie

De afdeling Hartkatheterisatie (HCK) heeft 4 behandelkamers. Bijna alle behandelingen en onderzoeken die horen bij Interventiecardiologie en Elektrofysiologie worden hier uitgevoerd.

Helpt u mee met onderzoek?

Ons Hartcentrum heeft een eigen onderzoeksafdeling. Hier doen we wetenschappelijk onderzoek. Soms hebben wij uw hulp hierbij nodig. Daarom vragen wij u als patiënt mogelijk om mee te werken aan een onderzoek. U bepaalt natuurlijk altijd zelf of u hieraan meedoet.

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 54 85

Label