Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Informatie over Geestelijke Verzorging
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Informatie over Geestelijke Verzorging

Gesprek met een geestelijk verzorger
Soms zijn er moeilijke momenten in het leven. Een verblijf in het ziekenhuis kan zo’n moment zijn; een ingrijpende periode met vragen en twijfels. Een gesprek met een geestelijk verzorger kan u steunen. Gesprekken gaan bijvoorbeeld over:

  • Wat is er gebeurd en hoe zal mijn leven verder gaan?
  • Wat geeft me steun, moed en troost in deze tijd?
  • Hoe is mijn leven tot nu toe verlopen?
  • Is deze behandeling zinvol?
  • Waarom overkomt mij dit?

In een vertrouwelijk gesprek is er ruimte om te vertellen wat u bezighoudt en/of om stil te zijn als u geen woorden kunt vinden. Uw kijk op het leven staat centraal.

Meer dan gesprekken
Een gesprek kan helpen. Maar soms wil je ook iets doen: een kaarsje (laten) aansteken, de stilteruimte bezoeken, samen bidden, een (zieken)zegen ontvangen. Ook hierin kan de geestelijk verzorger u begeleiden. Of misschien zoekt u een moment voor uzelf, haalt u steun uit muziek, ontspanning en/ of contact met anderen. Een overzicht van de mogelijkheden in Amphia vindt u in het kader.

Voor iedereen
Geestelijke verzorging is er voor iedereen, welke levensvisie u ook heeft. Geestelijke verzorging is er voor u als patiënt en voor uw naaste(n). Ons team bestaat uit geestelijk verzorgers met katholieke, protestantse, islamitische en humanistische achtergrond. Wij bemiddelen ook als u contact wenst met een imam, pandit of rabbijn.

Contact
U vindt ons bij Amphia Breda op de eerste verdieping naast de kapel. U bent welkom om binnen te lopen. Voor urgente gesprekken of (zieken) zegen is ook buiten kantooruren (van 8 tot 20 uur) op alle dagen een geestelijk verzorger bereikbaar.U kunt via de verpleegkundige vragen om bezoek van de geestelijk verzorger of contact opnemen via de telefooncentrale: (076) 595 10 00.

Ruimte voor stilte of gebed:
Er is ruimte in de stilteplaatsen waar u even tot rust kunt komen. Waar uw ontreddering, spanning, zorg, angst, boosheid en verdriet een plaats mag krijgen. Waar er plaats is voor dankbaarheid en geluk. Alle Amphia locaties hebben bezinningsruimtes. Ze zijn dag en nacht open.

Amphia Breda

  • Stilteruimte/ christelijke kapel: eerste verdieping naast kamers Geestelijke Verzorging
  • Islamitische gebedsruimte: begane grond in de gang naar verpleegafdelingen MG07 en MG08.

Amphia Oosterhout

  • Stilteruimte: begane grond aan het begin van de gang naar de Hans Bergerkliniek.

Communie en vieringen: In Amphia worden Kerst, Pasen, Pinksteren, Allerzielen en Suikerfeest gevierd. Bij Amphia Breda kunt u zelf om de communie vragen. Een geestelijk verzorger komt u deze door de week brengen.

Label