Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

STZ-status Amphia definitief voor vijf jaar verlengd

Meer lezen over STZ?

Ga naar ons STZ-verhaal
Aanmaakdatum:

STZ-status Amphia definitief voor vijf jaar verlengd

Amphia is op 7 juni 2024 opnieuw succesvol beoordeeld als topklinisch ziekenhuis. Dit besluit volgt op de visitatie van 8 februari 2024. Dit betekent dat Amphia voldoet aan eisen die te maken hebben met de kwaliteit van strategie, opleiden, topklinische zorg, wetenschap, innovatie en 24-uurs acute zorg. Onze topklinische status is door de positieve beoordeling met vijf jaar verlengd.

Robert Wagenmakers (voorzitter raad van bestuur Amphia) en Herbert van Wering (kinderarts MDL en vicevoorzitter MSB-A-bestuur – portefeuille Wetenschap) waren 7 juni 2024 bij de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ) toen dit besluit genomen is: ‘’De STZ-leden zien bij Amphia zorgprofessionals die met deskundigheid en enthousiasme hoogwaardige zorg bieden. Ik ben dan ook trots op het positieve advies van de STZ-commissie. Het is een erkenning en waardering voor de inzet van alle zorgprofessionals in Ons Amphia die zich dagelijks inzetten voor topklinische zorg, wetenschap en opleiding. Werken op topklinisch niveau zorgt ervoor dat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen.’’

Het thema topklinische zorg heeft steeds meer aandacht binnen Amphia. Zo is de coördinatie van de STZ-erkenningen nu centraal belegd, is de aanpak van wetenschap verder geprofessionaliseerd en is er meer aandacht gekomen voor innovatie; beiden zijn onmisbare voorwaarden voor topklinische zorg. Maar waarom is dit zo belangrijk voor Amphia? En wat betekent dit direct voor onze patiënten en collega’s? We spreken Maartje de Vos, manager Kwaliteit en Veiligheid en Amphia Academie en Herbert van Wering.

Onze topklinische ambitie
‘’In Amphia hebben we inmiddels negentien topklinische erkenningen, waarvan een aantal inmiddels alweer verlengd zijn en waar we erg trots op zijn. We krijgen namelijk een erkenning of een verlenging van die erkenning niet zomaar. Er dient veel informatie voor verzameld te worden, waar onze zorgprofessionals hard voor werken’’, aldus Maartje.

De voordelen voor patiënten
Herbert: ‘’Patiënten kunnen dit merken aan de kwaliteit van zorg die Amphia levert. Topklinische zorg betekent voor ons hoogwaardige, gespecialiseerde zorg die verder gaat dan de basiszorg. Dit stelt ons in staat om patiënten de best mogelijk zorg te bieden en hen te behandelen met de nieuwste technieken en methodes.’’

Getalenteerde zorgprofessionals
Er zijn meerdere redenen waarom Amphia graag topklinisch wilt blijven. Maartje: ‘’Het is niet alleen een bevestiging van de kwaliteit en specialisatie van onze zorg richting patiënten, maar het trekt en behoudt ook getalenteerde zorgprofessionals. Zij willen graag werken in een omgeving waarin ze zichzelf kunnen ontwikkelen, leren, en kunnen bijdragen aan innovatieve zorg. Bovendien stimuleren we op deze manier innovatie en wetenschappelijk onderzoek, wat weer ten goede komt aan de kwaliteit van onze zorg. Het staat veel in lijn met elkaar.’’

Hoogleraar passende zorg
Prof. Dr. Lijckle van der Laan is door TIAS Business School BV en Amphia benoemd tot Bijzonder Hoogleraar Passende Zorg. Met zijn ervaringen als medisch specialist en een achtergrond in onderzoek en onderwijs, brengt van der Laan veel kennis en ervaring mee. Hij zal de komende vijf jaar een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg en het vinden van innovatieve oplossingen voor uitdagingen in de sector. Zijn kennis en betrokkenheid zullen bijdragen aan verdere vooruitgang in onderzoek en onderwijs op dit belangrijke gebied.

Het belang van samenwerking
Niet alleen van der Laan werkt samen met organisaties buiten het ziekenhuis. Amphia werkt bijvoorbeeld nauw samen met het Erasmus MC. Samen willen we de beste zorg blijven bieden en bijdragen aan de gezondheid en zorgopgave waar Zuidwest-Nederland voor staat.

Maartje de Vos en Herbert van Wering
Maartje de Vos, manager Kwaliteit en Veiligheid en Amphia Academie en Herbert van Wering, kinderarts MDL en vicevoorzitter MSB-A-bestuur.

Meer lezen over ons STZ-verhaal?

Ga naar STZ

Label