Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Arno Timmermans benoemd tot voorzitter Raad van Commissarissen Amphia
Aanmaakdatum:

Arno Timmermans benoemd tot voorzitter Raad van Commissarissen Amphia

Per 1 september 2023 is Arno Timmermans benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Stichting Amphia. Deze benoeming vindt plaats op basis van positief advies van de Ondernemingsraad, de Cliëntenraad, de Verpleegkundige Regieraad, de Raad van Bestuur en het bestuur van het Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia (MSB-A).

Arno Timmermans, voorzitter Raad van Commissarissen Amphia
Arno Timmermans, voorzitter Raad van Commissarissen Amphia

Arno Timmermans (1954) was tot december 2020 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Dijklander Ziekenhuis met hoofdvestigingen in Hoorn en Purmerend. Timmermans begon zijn carrière als huisarts in Almere. In 1998 werd hij lid van de directie van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), in 2000 medisch directeur om vervolgens in 2004 de functie van bestuursvoorzitter van het NHG te vervullen. In 2012 trad Arno aan als bestuursvoorzitter van het Westfriesgasthuis, dat in 2017 fuseerde met het Waterlandziekenhuis in het Dijklander Ziekenhuis.

Naast voorzitter van de Raad van Commissarissen van Amphia is Arno Timmermans ook voorzitter van de Raad van Toezicht van stichting ZIO en SHMH (Zorg in Ontwikkeling, een eerstelijns zorgorganisatie in Maastricht en omgeving en huisartsenpost Maastricht en Heuvelland), voorzitter van de Raad van Commissarissen van SBOH (de werkgever van artsen in opleiding tot onder andere huisartsen, specialisten ouderenzorg, AVG artsen, artsen maatschappij en gezondheid) en lid van de Raad van Toezicht stichting De Hoogstraat revalidatie in Utrecht.

Robert Wagenmakers, voorzitter Raad van Bestuur: ‘Ik ben blij met de benoeming van Arno Timmermans tot voorzitter van onze Raad van Commissarissen. Zijn brede kennis, ervaring met vraagstukken in de gezondheidszorg en netwerk binnen deze sector zijn waardevol voor ons. Arno is een uitstekende opvolger van Wim Stalman, zowel voor de Raad van Commissarissen, als voor de Raad van Bestuur en het MSB-A-bestuur’.

Arno Timmermans: ‘Met vertrouwen kijk ik ernaar uit om een bijdrage te mogen leveren aan de verdere ontwikkeling van Amphia. De nieuwe strategische koers ‘Ons Amphia’ die afgelopen jaar samen met haar medewerkers en met het MSB-A tot stand is gekomen, biedt hiervoor een mooie basis’.

Arno Timmermans volgt Wim Stalman op, wiens benoemingstermijn van acht jaar – waarvan drie jaar als voorzitter – per 31 augustus 2023 is verstreken.

Meer nieuws lezen?

Ga naar nieuws

Label