Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Interne Geneeskunde op de innovatieve tour
Aanmaakdatum:

Interne Geneeskunde op de innovatieve tour

In november 2021 is de Innovatie Hub van start gegaan. Medewerkers met een innovatief idee kunnen dit aanmelden bij de Hub. De afdeling Interne Geneeskunde nam feedback van patiënten ter harte en diende het idee in voor een stadswandeling op de afdeling. Deze stadswandeling is een activiteit om het herstel van patiënten te bevorderen. Hun idee werd gesteund door de Innovatie Hub en zo ontvingen zij ondersteuning om het te kunnen uitvoeren. Donderdag 10 maart is de fototour ‘De Stadswandeling’ op de afdeling Interne Geneeskunde officieel geopend.

Innovatie Hub
Sinds de start van de Innovatie Hub zijn er 9 ideeën ingediend waarvan er op dit moment 6 worden ondersteund. Een team van verschillende mensen binnen de organisatie beoordelen het idee. Is het een vernieuwend idee met toegevoegde waarde voor de patiënt of medewerker? Dan helpen zij om het idee tot uitvoering te brengen. Dit kan financiële ondersteuning zijn, maar ook inhoudelijk.

Ontwikkeling De Stadswandeling
Bij de ontwikkeling van De Stadswandeling werd nauw samengewerkt tussen fysiotherapeuten en studenten van de afdeling Interne Geneeskunde. Fysiotherapeut Lennart Surewaard is speciaal voor deze stadswandeling op pad geweest en dit leverde mooie foto’s op. “Voor mij is dit een super leuke combi om als fysiotherapeut en fotograaf te faciliteren in dit project.”, aldus Lennart.

De Stadswandeling
In de wandeling staan Bredase foto’s centraal. Naast iedere foto hangt een bordje met verschillende denk- en beweegactiviteiten. De stadswandeling loopt van foto A tot foto O en is opgebouwd voor beweging op drie verschillende niveaus: met een rolstoel, met een hulpmiddel of zelfstandig uit te voeren. Ook staat bij iedere foto nog een weetje waarom de oefening zo belangrijk is.

De Stadswandeling is te bewonderen op route 53b, afdeling Interne Geneeskunde.

De Stadswandeling - fototour
De Stadswandeling - fototour

Meer nieuws lezen van Amphia?

Meer nieuws

Label