Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Kunst van medewerkers in gangen Amphia
Aanmaakdatum:

Kunst van medewerkers in gangen Amphia

Sinds januari hangen de gangen bij de personeelsingang van Amphia vol met kunst.  De rode draad in de kunstwerken? Het is allemaal gemaakt door Amphia-medewerkers. Dit is een initiatief van de kunstcommissie van Amphia. Hierin zitten gepassioneerde kunstliefhebbers die bij Amphia werken of al gepensioneerd zijn. De tentoonstelling is er voor en door medewerkers. Je kunt de kunst tot 31 maart bekijken. Volg de bordjes van route 165. Er zijn maar liefst 20 medewerkers die meedoen, met in totaal 64 werken.

Gezamenlijke hobby
“Alle kunstenaars hebben één ding gemeen: het is een hobby.”, aldus de secretaris kunstcommissie, Hans Aerts. “Ze doen dit op gevoel en op de manier die bij hun past. De ene kunstenaar geeft mensen vorm, de andere dieren. Iedereen maakt hun werk apart, maar als het naast elkaar hangt, voel je een verband. Het hangt met elkaar samen. Veel collega’s doen het op het gevoel.” Naast verschillende schilderijen met technieken van aquarel, olieverf en epoxy hangen er ook foto’s en andere kunst. Bij alle werken hangt een kaartje met de naam van de medewerker, titel en een beschrijving van het werk.

Hartverwarmende reacties
De kunst is te zien in de gang waar medewerkers lopen om van en naar hun werkplek te gaan. Er komen veel hartverwarmende reacties op de tentoonstelling. “Heel leuk, je werkdag starten met een bom aan creativiteit!”, aldus Marlie Kennis, zorgmarketeer.

Mooi om de diversiteit en creativiteit van de verschillende collega’s te zien in ons mooie ziekenhuis. Een zeer geslaagde tentoonstelling wat mij betreft.

Arthur Kolks collega

Over de kunst bij Amphia

Amphia heeft speciale aandacht voor kunst. Er is een eigen collectie die bestaat uit zo’n 100 werken. En er is een kunstcommissie die de kunst beheert en advies uitbrengt over nieuwe kunst in het ziekenhuis. Amphia is lid van de Vereniging Bedrijven Collectie Nederland. Daarnaast is er voor de patiënt, bezoeker en medewerker een kunstroute in het ziekenhuis.

Lees meer over kunst in Amphia

Meer nieuws lezen?

Ga naar nieuws

Label