Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Oosterhout bouwt samen aan de toekomst met Amphia
Aanmaakdatum:

Oosterhout bouwt samen aan de toekomst met Amphia

Het college van burgemeester en wethouders gemeente Oosterhout stemde op 6 juni 2023 in met de uitgangspunten voor gebiedsontwikkeling van het Amphia terrein. Amphia wil graag in Oosterhout blijven en een modern regionaal entree ziekenhuis bouwen. Om dit te financieren wil Amphia de vrijkomende ruimte en het parkeerterrein verkopen aan een projectontwikkelaar. Amphia heeft hiervoor toestemming gevraagd aan de gemeente omdat de bestemming van het terrein dan moet veranderen. Voor de gemeente Oosterhout biedt de vraag van Amphia kansen voor de toekomst van Oosterhout om de zorgfunctie van Amphia te behouden, het woningtekort tegen te gaan en de bereikbaarheid van Oosterhout te verbeteren. 

Amphia biedt zorg dicht bij huis
Amphia wil graag in Oosterhout blijven en een modern regionaal entree ziekenhuis bouwen. Daarmee blijft er op locatie Amphia Oosterhout een brede vertegenwoordiging van specialismen en wordt er samengewerkt met huisartsen (eerstelijnszorg). De huidige Amphia-afdelingen verplaatst Amphia naar het Kempenhaeghe-gebouw. Dit gebouw wordt eerst verbouwd en vernieuwd. Het bestaande gebouw wordt daarna gesloopt. Om de verbouwing te betalen wil Amphia de vrijkomende ruimte en het parkeerterrein verkopen aan een projectontwikkelaar. Amphia heeft hiervoor toestemming gevraagd aan de gemeente omdat de bestemming van het terrein dan moet veranderen van een maatschappelijke functie naar wonen. 

Toekomst van Oosterhout: behoud van zorg, meer woningen, betere bereikbaarheid
Voor de gemeente Oosterhout biedt de vraag van Amphia kansen voor de toekomst van Oosterhout. De woningnood is groot en de bereikbaarheid van Oosterhout en doorstroming van het verkeer kan beter. De gemeente heeft van het Rijk subsidie gehad om een OV-knooppunt te ontwikkelen. Ook vraagt de minister om meer betaalbare woningen te bouwen voor inwoners. Het college van burgemeester en wethouder heeft daarom op 6 juni 2023 een positief besluit genomen over de vraag van Amphia voor herontwikkeling van de vrijkomende locatie.

Besluit van de gemeente
Het college stemde op 6 juni 2023 in met de uitgangspunten voor gebiedsontwikkeling. Op 4 juli 2023 worden de uitgangspunten besproken in de vergadering van de gemeenteraad. Als de gemeenteraad instemt zal het gebied een combinatie kunnen worden van behoud van het Amphia in een modern gebouw met meer zorgfuncties, een nieuwe groene woonwijk met woningen in alle prijscategorieën en een OV-hub met duurzaam deelvervoer met een nieuw kruispunt met een moderne verkeersregelinstallatie.

Gesprek met de omgeving
Als de gemeenteraad instemt zal Amphia een projectontwikkelaar selecteren. Deze partij zal in het najaar bekend worden. De projectontwikkelaar zal met u de omgevingsdialoog gaan voeren over de woningbouw, parkeren en groene inrichting. De gemeente zal hierbij ook partij zijn voor de OV-hub en het kruispunt. Pas daarna worden de plannen afgerond en zal een omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan) worden opgesteld. Het proces van planvorming en inspraak zal enkele jaren in beslag nemen.

De voortgang van de ontwikkeling van dit gebied is te volgen via de website van de gemeente Oosterhout.

Meer nieuws lezen?

Ga naar nieuws

Label