Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Uw bezoek aan Amphia en COVID-19. Lees hier meer over de aangepaste zorg en maatregelen.
Patiëntveiligheid: samen leren van de dagelijkse praktijk
Aanmaakdatum:

Patiëntveiligheid: samen leren van de dagelijkse praktijk

Onze zorgprofessionals zetten zich elke dag in om goede en veilige zorg te bieden. Om dat zo goed mogelijk te doen hebben we een veiligheidsmanagementsysteem. Zo proberen we fouten te voorkomen en risico’s te verkleinen. Maar we blijven kritisch. Daarom doen wij in Amphia nu nieuwe ervaringen op met het gedachtegoed van Safety-II. Met positief resultaat!

Wat is Safety-II?
Het traditionele ‘veiligheidsdenken’, ook wel Safety-I genoemd, heeft ons ver gebracht: door maatregelen te nemen na incidenten, is de patiëntveiligheid de afgelopen decennia sterk verbeterd. Bij het nieuwe Safety-II staat de dagelijkse praktijk centraal. Samen met de zorgprofessionals kijken we naar hun werkprocessen. Hoe verlopen die? En hoe zorgen we ervoor dat ze werkbaar en haalbaar blijven? Amphia is al ver met deze relatief nieuwe manier van denken. Safety-II zorgt voor enthousiasme, voor creatief denken van de professionals zelf. Juist op de werkvloer leven veel ideeën voor verbeteringen.

Weten hoe we dat doen bij Amphia? Luister de podcast! Hierin vertellen onze collega’s Ilona van Es (Kwaliteit en Veiligheid en jurist), Fleur Mutsaerts (Kwaliteit & Veiligheid), Pamela Hurkmans (Verpleegkundig specialist MDL), dr. H van Wering (Kinderarts), dr. D. van Hamont (Gynaecoloog) wat hun ervaringen zijn.
 

Luister de podcast

Meer weten over patiëntveiligheid bij Amphia?

Ga naar Kwaliteit & Veiligheid