Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Robert Wagenmakers benoemd als voorzitter Raad van Bestuur Amphia
Aanmaakdatum:

Robert Wagenmakers benoemd als voorzitter Raad van Bestuur Amphia

Dr. R. (Robert) Wagenmakers MBA is benoemd als voorzitter Raad van Bestuur van Stichting Amphia. Hij zal per 1 juni 2023 toetreden tot de Raad van Bestuur van Amphia, dat vanaf dan drie leden telt.

Robert Wagenmakers (1968), woonachtig in Breda, volgde de opleiding geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. De opleiding tot orthopedisch chirurg doorliep Robert binnen de opleidingsregio Noord- en Oost-Nederland vanuit het Academisch Ziekenhuis Groningen en is daar vervolgens ook als orthopedisch chirurg aan de slag gegaan. In 2008 is hij gepromoveerd en in 2016 behaalde hij zijn MBA. In 2010 maakte Robert de overstap naar Amphia in Breda waar hij sinds 2017 deel uitmaakt van het bestuur van de coöperatie Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia (MSB-A). Sinds 2021 is hij voorzitter van dit bestuur.

Overstap naar Raad van Bestuur
Raad van Commissarissen-voorzitter Wim Stalman: “Wij verwelkomen Robert Wagenmakers van harte in de Raad van Bestuur van Stichting Amphia. De afgelopen jaren hebben wij al nauw met Robert samengewerkt, als bestuurder van het MSB-A. We hebben Robert daarin leren kennen als een inhoudelijk gedreven, loyale en betrouwbare bestuurder met ambitie voor Amphia, voor de zorg in de regio en zijn topklinisch wetenschaps- en opleidingsklimaat. De maatschappelijke uitdagingen voor de zorg zijn groot. Met zijn persoonlijke stijl vormt de Raad van Bestuur met Robert een solide en geïnspireerd team om Amphia verder te brengen, samen met onze zorgprofessionals en onze samenwerkingspartners voor de inwoners van Breda en daarbuiten.

Besturen naar de toekomst
Robert Wagenmakers ”Amphia is voor Breda en omstreken ‘ons ziekenhuis’. Iedere dag weer staan wij klaar voor vele patiënten die op ons rekenen. Ik ben er ontzettend gelukkig mee dat ik deel mag uitmaken van dit prachtige ziekenhuis, waar ik sinds mijn komst in 2010 al veel mooie ervaringen heb opgedaan en samen met collega’s mooie resultaten heb bereikt. Ik vind het dan ook een eer dat Amphia mij het vertrouwen geeft om de rol van voorzitter te mogen vervullen. Ik kijk ernaar uit om vanuit mijn nieuwe rol in de Raad van Bestuur samen met mijn medebestuurders Christianne Lennards en Ivo Vergouwen de schouders eronder te zetten en dit vooraanstaande ziekenhuis mee te besturen naar de toekomst.”

Na het aantreden van Robert Wagenmakers is de samenstelling van de Raad van Bestuur van Amphia als volgt:

  • Robert Wagenmakers, voorzitter (CEO)
  • Christianne Lennards, vicevoorzitter (COO)
  • Ivo Vergouwen, lid (CFO)
Meer nieuws?

Dr. R. (Robert) Wagenmakers MBA

Dr. Robert Wagenmakers

Label