Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Terugroepactie aantal bloeddrukmedicijnen
Aanmaakdatum:

Terugroepactie aantal bloeddrukmedicijnen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zijn een terugroepactie gestart van een aantal bloeddrukmedicijnen: losartan, valsartan en irbesartan. Er is een kleine onzuiverheid aangetoond in een aantal partijen. Er is geen direct risico voor de patient. 

Gebruikt u losartan, valsartan of irbesartan dat niet voldoet dan kunt u die omruilen bij uw apotheek. Uw apotheek neemt hiervoor contact met u op. U kunt ook zelf controleren of het medicijn dat u in huis heeft moet worden omgeruild. Als het nummer op uw medicijnverpakking overeen komt met een nummer uit deze lijst moet u het omruilen.

Er is nu geen direct risico, deze terugroepactie is vooral uit voorzorg. Stop niet zelf met de medicijnen. De voordelen van de medicijnen wegen zwaarder dan de nadelen van de onzuiverheid.

Als u op vakantie bent, kunt u het medicijn na de vakantie omruilen bij de apotheek. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw apotheek.

Het volledige persbericht is hier te vinden, inclusief een overzicht van veelgestelde vragen

Label