Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Amphia opnieuw beoordeeld als topklinisch ziekenhuis
Aanmaakdatum:

Amphia opnieuw beoordeeld als topklinisch ziekenhuis

Amphia maakt deel uit van de vereniging voor Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ). Dit betekent dat Amphia voldoet aan eisen die te maken hebben met de kwaliteit van strategie, opleiden, topklinische zorg, wetenschap, innovatie en 24-uurs acute zorg.  Een STZ-ziekenhuis word je niet zomaar. Om te zorgen dat een ziekenhuis aan de strenge criteria blijft voldoen, vindt er iedere vijf jaar een visitatie plaats. Op 8 februari kwam de visitatiecommissie langs om Amphia te toetsen.

Positief advies
De STZ-commissie heeft het advies gegeven om onze STZ-status weer met vijf jaar te verlengen. Robert Wagenmakers, voorzitter Raad van Bestuur: “De STZ-leden zien bij Amphia zorgprofessionals die met deskundigheid en enthousiasme hoogwaardige zorg bieden. Ik ben dan ook trots op deze hernieuwde STZ-accreditatie. Het is een erkenning en waardering voor de inzet van alle zorgprofessionals in Ons Amphia die zich dagelijks inzetten voor topklinische zorg, wetenschap en opleiding. Werken op topklinisch niveau zorgt ervoor dat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Het maakt ons ook een aantrekkelijke werkgever voor nieuwe medewerkers.”

De beoordeling
De STZ-commissie vindt dat STZ in het DNA van Amphia zit. Zo gaven ze complimenten over onze strategie ‘Ons Amphia’. Onze professionals voelen zich betrokken en dat is een belangrijke waarde in het succes van de strategie. Ze gaven ook aan dat we trots mogen zijn op de duale aansturing van ons ziekenhuis door zowel de Raad van Bestuur als het Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia. In Amphia hebben we voor 19 functies een topklinische status. Dat laat zien dat de zorg voor patiënten van heel hoog niveau is. Leren en ontwikkelen zit bij ons in het bloed, dat was duidelijk. Ook de NIO’s, onze Nurse Information Officers, worden erg positief gewaardeerd. De ontwikkeling van de structuur op het gebied van wetenschap staat goed en er zijn kansen om dit verder te ontwikkelen. De ingerichte spoedzorg in een mooi fundament waarop in samenwerking met externe partners voortgebouwd kan worden. Bovenstaande beoordeling is een selectie van wat is gedeeld. Amphia ziet met vertrouwen het officiële besluit tegemoet.

 

Lees meer over STZ in Amphia

Label