Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

STZ

STZ

De beste zorg

Amphia hoort bij de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). De 27 STZ-ziekenhuizen delen hun kennis met elkaar. Over onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Zo kunnen we samen de beste zorg verlenen.

Logo STZ

Opleiding, onderwijs en onderzoek vinden wij in Amphia heel belangrijk. Wij willen altijd in ontwikkeling zijn. Hier richten we dus veel aandacht op. Daarom werken wij samen met de universitair medische centra (UMC’s) in Nederland en een aantal in België. Amphia werkt het meest samen met het Erasmus MC in Rotterdam.

Topklinische zorg

Topklinische zorg is hooggespecialiseerde zorg die niet door ieder ziekenhuis geboden wordt. Elk ziekenhuis heeft haar eigen specialismen en expertise. Voor topklinische zorg gelden verschillende eisen. Zo moet de zorg voor patiënten van heel hoog niveau zijn. En moet het ziekenhuis voldoende mogelijkheden hebben voor opleidingen. Daarnaast is het ook nodig dat er regelmatig wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan door de medisch specialist(en).

In Amphia hebben we voor 19 functies een topklinische status gekregen:

Het Topklinisch Zorgregister is een overzicht van alle topklinische zorgfuncties bij de 27 STZ-ziekenhuizen in Nederland.

Bekijk het Topklinisch Zorgregister

Opleidingsziekenhuis

Amphia biedt veel opleidingsmogelijkheden voor artsen, verpleegkundigen en paramedici (specialisten die medische behandelingen doen, maar geen arts of tandarts zijn). We werken daarvoor veel samen met het Erasmus MC in Rotterdam en opleidingscentra en -ziekenhuizen in onze regio.

Twee artsen in overleg

Wetenschap

Binnen Amphia als STZ ziekenhuis wordt altijd wetenschappelijk onderzoek gedaan. We onderzoeken bijvoorbeeld hoe ziektes beter te behandelen zijn. Om dit te ondersteunen heeft Amphia een wetenschapsbureau. Onder andere voor scholing en het inzetten van ervaren onderzoekers. Zodat ideeën en acties voor nieuwe onderzoeken worden aangemoedigd. En we onze medewerkers helpen om goede onderzoekers te worden. Amphia wil graag veel betekenen in het zogenoemde patiëntgebonden, klinisch (toegepast) onderzoek.

Lees meer over wetenschap bij Amphia

Meer lezen over samenwerkingen in Amphia?

Ga naar samenwerkingen
Topzorg

Label