Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Door thuismeten hoeven patiënten minder vaak naar Amphia te komen
Aanmaakdatum:

Door thuismeten hoeven patiënten minder vaak naar Amphia te komen

Steeds meer patiënten van Amphia meten zelf thuis hun gezondheidswaarden en delen deze digitaal met hun zorgverlener via mijnAmphia. Na het invullen van de waarden, worden deze beoordeeld door de arts of verpleegkundige.

Door thuismeten hoeven de patiënten minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Ook de kans op een ziekenhuisopname wordt verkleind doordat de arts/verpleegkundige meer inzicht heeft in de gezondheid van de patiënt. Bij veranderingen kan deze snel reageren en eventueel de behandeling aanpassen zonder dat de patiënt naar het ziekenhuis moet komen. Dit is niet alleen fijn voor de patiënt, maar geeft de arts/verpleegkundige ook meer tijd voor andere patiënten.

Patiënten die in aanmerking komen voor thuismeten, krijgen vanuit Amphia de meetapparatuur mee naar huis. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld hun saturatie (zuurstofgehalte) of bloeddruk meten.

Afdelingen
Thuismeten kan op dit moment worden gedaan door MS-patiënten van de polikliniek Neurologie en COPD-patiënten van Longgeneeskunde. Bij afdeling Verloskunde kunnen zwangeren met een hoge bloeddruk waarbij de medicatie wordt aangepast en zwangeren met milde zwangerschapsvergiftiging (pre-eclampsie) gebruikmaken van thuismeten.

Amphia Thuis
Thuismeten is onderdeel van Amphia Thuis. Met Amphia Thuis kunnen we steeds vaker patiënten in hun eigen vertrouwde omgeving specialistische zorg van het ziekenhuis geven. Dat kan door het Amphia thuisteam of het patiënten zelf te laten doen door het thuismeten of zelf medicatie toedienen.

Meer informatie over Amphia Thuis

Label