Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

NierCheck krijgt internationale aandacht tijdens ERA-congres in Parijs
Aanmaakdatum:

NierCheck krijgt internationale aandacht tijdens ERA-congres in Parijs

Ron Gansevoort, nefroloog in het UMC Groningen, presenteerde eind mei tijdens het ERA-congres (het Europees Nefrologie Congres) de eerste bevindingen uit de ‘Thomas Trial’, ook wel het NierCheck-onderzoek. Een grootschalig onderzoek naar vroege opsporing en behandeling van chronische nierziekten, hart- en vaatziekten en diabetes type 2, die is uitgevoerd in de regio Breda, met medewerking van artsen uit Amphia. Internationale aandacht voor een belangrijke studie. Hier zijn we trots op!

De onderzoekers ontdekten met het Niercheck-onderzoek dat thuis testen op albuminurie (eiwit in de urine) in de algemene bevolking door veel deelnemers werd gedaan (hoge participatiegraad) en dat de opbrengst, om onbekende nierschade en andere risicofactoren voor nierschade en hart- en vaatziekten op te sporen bij de deelnemers, hoog was. Een voorlopige analyse suggereert ook dat de kosteneffectiviteit van een dergelijk screeningsprogramma acceptabel is; omdat deze mensen op tijd kunnen starten met leefstijlverandering en/of medicatie en zodoende verdere nierschade of hart- en vaatziekten kunnen voorkomen. Deze bevindingen bieden een solide bewijsbasis om een vervolgonderzoek te starten. Dit onderzoek gaat er dan ook komen en gaat in principe in 2023 van start, onder andere weer in de regio Breda en met medewerking van artsen uit Amphia.

Niercheck ERA congres 2022

Meer lezen over thuis testen en het NierCheck-onderzoek?

Ga naar bericht

Label