Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Uw bezoek aan Amphia en COVID-19. Lees hier meer over de aangepaste zorg en maatregelen.
Snel de juiste zorg voor kwetsbare ouderen bij spoed
Aanmaakdatum:

Snel de juiste zorg voor kwetsbare ouderen bij spoed

Het AanmeldPortaal

Een oudere die na behandeling in het ziekenhuis niet naar huis kan omdat de juiste zorg thuis ontbreekt of een kwetsbare oudere die niet langer thuis kan wonen, belandt soms onterecht in een ziekenhuisbed. Zomaar twee situaties die voorkomen kunnen worden met Het AanmeldPortaal. Deze samenwerking tussen de huisartsen, Amphia, Avoord, Mijzo, Surplus en Thebe zorgt voor de juiste zorg direct op de juiste plek.

Via de site www.verwijshulp.nl waren en blijven de beschikbare bedden inzichtelijk. Per 1 juni is er ook één centraal punt voor aanmelden van absolute spoedzorg voor ouderen opgericht. Dit is de eerste verbetering op weg naar een regionaal betere zorgverdeling; de komende tijd houden we u op de hoogte over de vervolgstappen.

Voor spoedzorg
Als de (huis)arts inschat dat het niet verantwoord is dat de patiënt zelfstandig thuis kan verblijven schakelt hij Het AanmeldPortaal in. Aan de hand van onderstaande criteria wordt bepaald of spoedzorg noodzakelijk is:

  • Er een plotselinge wijziging in de gezondheidssituatie (aandoeningen, stoornissen, beperkingen van een cliënt of van de informele hulp zoals het wegvallen van mantelzorg).
  • Die leidt tot een substantieel andere inhoud (functie en/of plaats) en omvang van de benodigde zorg.
  • Waarbij het noodzakelijk is om opname binnen 24 uur in te zetten om onaanvaardbare gezondheidsrisico’s voor de patiënt en/of zijn gezin en/of woonomgeving te voorkomen.

Indien er sprake is van spoed, dan kan de verwijzer contact opnemen met Het AanmeldPortaal via het telefoonnummer 085 - 484 25 11. Het AanmeldPortaal wordt dagelijks van 09.00 tot 20:00 uur bemand door triagisten. Zij weten of en waar er een spoedbed vrij is en beslissen samen met de (huis)arts of spoedzorg noodzakelijk is aan de hand van bovenstaande criteria.

Verwijzers kunnen Het AanmeldPortaal ook bellen voor consultatie via 085 - 484 25 15 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Beschikbare bedden altijd zichtbaar op Verwijshulp.nl
Als er iets meer tijd is om een bed te zoeken voor de patiënt geeft de site www.verwijshulp.nl een actueel beeld van de verschillende soorten beschikbare bedden. De triagefunctie op deze site helpt om de beste passende plek te vinden. Alle verwijzers zoals artsen hebben toegang tot deze site.

Capaciteit voor thuiszorg direct bekijken
Soms is het met professionele thuiszorg mogelijk om de kwetsbare oudere nog zelfstandig in de vertrouwde omgeving te laten wonen. Via de APP Zoek uw Zorgaanbieder en Stoplicht app is te zien welke thuiszorgorganisaties capaciteit hebben om de patiënt te helpen.

Ga naar www.verwijshulp.nl

Meer informatie voor Zorgpartners?

Ga naar Zorgpartners