Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Nieuwe poliklinische behandeling voor stressincontinentie bij vrouwen
Aanmaakdatum:

Nieuwe poliklinische behandeling voor stressincontinentie bij vrouwen

Sinds kort verrichten de urologen dr. Hennus en dr. van Brakel een minimaal invasieve behandeling bij vrouwen met stress-urine-incontinentie. Nieuw hieraan is dat dit geheel op de polikliniek plaatsvindt en er geen opname meer nodig is. Bij de behandeling wordt via de plasbuis een gel ingespoten in de wand van de plasbuis (urethra). De gel vormt kussentjes die ervoor zorgt dat de urine op ongelegen momenten, zoals bij sporten, opstaan, hoesten of lachen minder of niet meer lekt.

Voordeel van deze behandeling met Bulkamid is dat het niet lang duurt: ongeveer 20 minuten. Het wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en de patiënt mag, nadat ze geplast heeft, direct weer naar huis. De volgende dag kunnen de meeste dagelijkse activiteiten weer hervat worden. Het is een veilige procedure met een zeer lage kans op complicaties. 80% van de patiënten is tevreden na de behandeling. Wel is het belangrijk om te vermelden dat ondanks 80% tevredenheid, patiënten meestal niet geheel droog zijn.

Onze urologen zijn ervaren met deze behandeling die nu ook poliklinisch verricht wordt. Bijkomend voordeel van op de polikliniek behandelen is dat we in deze Corona-tijden veel flexibeler zijn met plannen van behandelingen.

Als u geïnteresseerd bent in een behandeling vraag dan om een verwijzing via uw huisarts.

Lees meer over deze behandeling

Meer lezen over het Bekkenbodemcentrum van Amphia?

Ga naar afdeling Bekkenbodemcentrum

Label