Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Darm-, lever- en alvleesklierkanker

Bij kanker is de celdeling in het lichaam verstoord. De cellen die door deze verstoorde celdeling ontstaan, hebben geen nut en hopen zich op. Bij darmkanker gebeurt dat in de darmen. Ze vormen een kwaadaardig gezwel, ook wel een tumor of kanker genoemd. Bij u of een van uw naasten is er een vermoeden van kanker, of heeft kanker in de darm, lever of alvleesklier.

Na de diagnose stellen wij samen met u een behandelplan op. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld chemotherapie of een operatie nodig heeft. Er staat een behandelteam met verschillende specialisten voor u klaar. Lees meer over chemotherapie, darmkankerbehandelingen, een leverkanker operatie of behandelingen bij alvleesklierkanker

Luister na de behandeling naar uw lichaam en bekijk zelf van welke activiteiten u hinder ondervindt. Over het algemeen geldt: doe wat u kunt doen. Uw conditie niet altijd optimaal. Dat is voor iedereen anders. Mocht u nazorg nodig hebben, dan regelt de afdelingsverpleegkundige dit voor u.   

8,8

Patiëntervaring

Zeer deskundige, vriendelijke medewerkers. Er werd goed uitgelegd wat er ging gebeuren. Alleen maar complimenten!
Bron: Onderzoek patiëntervaring 2023

Darmkanker

Als er darmkanker gevonden is, kunnen er verschillende vervolgonderzoeken plaatsvinden. Deze laten ons zien hoe het met de ziekte gaat. Daarna kan er een keuze gemaakt worden voor de beste behandeling. Wilt u meer weten?

Ga naar behandeling darmkanker

Leverkanker

Uw lever ligt rechts boven in uw buikholte en wordt voor het grootste deel beschermd door uw ribben. In uw lever vinden verschillende chemische processen plaats die nodig zijn om normaal te kunnen leven. Wanneer u een afwijking in uw lever heeft is behandeling vaak noodzakelijk. Wilt u meer weten?

Ga naar behandeling leverkanker

Alvleesklierkanker

De alvleesklier (pancreas) is een klier in uw buik die een belangrijke rol speelt bij uw spijsvertering en suikerhuishouding. Wanneer u een tumor heeft in uw alvleesklier, kunnen we die op verschillende manieren behandelen. Wilt u meer weten?

Ga naar behandeling afvleesklierkanker

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 10 06
Topzorg

Label