Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Endoscopiecentrum

Heeft u mogelijk een ziekte aan uw slokdarm, maag, darmen, lever, galblaas of alvleesklier? Dan onderzoeken we dit in het Endoscopiecentrum. Tijdens een onderzoek binnen uw lichaam bekijkt de arts uw organen.

Hiervoor gebruikt de arts een endoscoop. Dat is een buigzame, bestuurbare slang met een camera. Als het nodig is, haalt de arts stukjes weefsel weg voor het onderzoek. Weefsel zijn groepjes cellen uit uw organen. We gebruiken een endoscoop bijvoorbeeld bij een coloscopie (onderzoek van de dikke darm), een gastroscopie (onderzoek van de maag) en een bronchoscopie (onderzoek van de longen).

In ons Endoscopiecentrum werken verschillende artsen. Zoals maag-, darm-, lever (MDL)artsen, internisten, longartsen en chirurgen. Endoscopieverpleegkundigen ondersteunen de artsen.

Het Endoscopie Centrum is onderdeel van de afdeling Maag,- Darm- en Leverziekten (MDL).

Ga naar de afdeling Maag,- Darm- en Leverziekten

Direct behandelen

In ons Endoscopiecentrum hebben we veel ervaring met ingewikkelde onderzoeken. Ziet iets in uw lichaam er anders uit? Dan zien wij dat meteen. Vaak is het mogelijk om u direct te behandelen. We hebben op onze afdeling een eigen dagbehandeling, waar u dan komt te liggen. Daar behandelen we u in één dag. U kunt dus dezelfde dag weer naar huis.

Veel ervaring met onderzoek

Bij het Endoscopiecentrum begonnen we in 2014 met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Mensen die meer kans hebben op dikkedarmkanker, krijgen een uitnodiging.

We hebben veel ervaring met scopie-onderzoeken. Bij dit onderzoek gaat er een dunne, buigzame slang in uw lichaam. Daar zit ook een camera in waarmee we organen kunnen onderzoeken.

Scopie-onderzoek

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 50 71

Label