Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Interne Geneeskunde

Op de afdeling Interne Geneeskunde draait het om de organen binnen uw lichaam. Een arts die deze organen onderzoekt en behandelt, is een internist. U komt bij ons terecht als u bijvoorbeeld een behandeling nodig heeft voor suikerziekte. Maar ook als u een infectie, hoge bloeddruk, hart- of vaatziekte, of kanker heeft. Daarnaast weten we alles over ziektes in de nieren, het hart, de longen en het spijsverteringskanaal.

Meestal is het niet meteen duidelijk waar uw klacht vandaan komt. Onze internisten hebben breed gestudeerd. Dat betekent dat ze kennis hebben van veel verschillende ziektes en klachten. Ze vinden daardoor bijna altijd de oorzaak van uw klacht. Als ze weten wat er aan de hand is, maken ze een plan voor uw behandeling. Soms stuurt de internist u door naar een andere afdeling. 

We zijn op de afdeling Interne Geneeskunde veel bezig met: 

  • algemene interne geneeskunde
  • infectieziektes en spoedeisende zorg
  • nefrologie (nierziektes)
  • maag-, darm- en leverziektes

Uw eerste bezoek
Uw arts of huisarts heeft u doorgestuurd naar de polikliniek Interne Geneeskunde. Bij uw eerste bezoek heeft u een afspraak met een internist. Dat kan ook een internist in opleiding zijn. Dit bezoek duurt een half uur tot drie kwartier. Bij dit onderzoek praten we uitgebreid over uw klacht. Mogelijk onderzoekt de internist ook uw lichaam. Neem uw lijst met medicijnen mee en laat ons vooraf weten als u ergens allergisch voor bent. We raden aan om uw vragen op papier te zetten en mee te nemen. Zo vergeet u ze niet. 

Volgende bezoeken
Komt u langs voor een nieuw bezoek? Dan is het belangrijk dat u op tijd (bloed)onderzoek laat doen. Zo kunnen we de uitslag hiervan bespreken tijdens deze afspraak. Ook bij dit bezoek is het handig om uw vragen vooraf op te schrijven.

Bij de afdeling Interne Geneeskunde behandelen we verschillende soorten ziektes. U kunt bij de volgende poliklinieken terecht:

Vasculaire geneeskunde

Dit gaat over ziektes in de bloedvaten, zoals vetstofwisselingsstoornissen, hoge bloeddruk en stollingsziekten.

Ga naar polikliniek
Vasculaire geneeskunde Amphia

Nefrologie

Bij Nefrologie gaat het om ziektes in de nieren en hoge bloeddruk. 

Nefrologie Amphia

Endocrinologie

Endocrinologie gaat over ziektes van organen die hormonen maken. Deze organen zijn bijvoorbeeld de schildklier, alvleesklier en hypofyse. Ook behandelen we botziektes. 

Ga naar polikliniek
Endocrinologie Amphia

Hematologie en Oncologie

Op deze afdeling wordt u geholpen door artsen die alles weten over kanker en bloedziektes. 

Ga naar polikliniek
Hematologie en Oncologie Amphia

Trombose polikliniek

Trombose ontstaat als een ader of slagader afgesloten wordt door een bloedprop. U wordt dan onderzocht op de Trombose polikliniek. 

Ga naar polikliniek
Trombose polikliniek Amphia

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 50 72

Label