
Naar het ziekenhuis
Komt u binnenkort langs bij Amphia voor een behandeling? Of gaat u bij iemand op bezoek in ons ziekenhuis? Dan staat op deze pagina informatie om u voor te bereiden op uw bezoek. Op de pagina bezoektijden kunt u zien wanneer u iemand kunt bezoeken.
Bij Amphia Breda hebben al onze verpleegafdelingen en poliklinieken een routenummer (de cijfers 1 t/m 250).
In de ontvangsthal en in de gangen hangen (digitale) borden waarop alle verpleegafdelingen en poliklinieken met hun routenummer staan vermeld. Deze routenummers wijzen u de weg. Bij binnenkomst zoekt u het juiste routenummer op en u volgt de borden door het ziekenhuis. Heeft u hulp nodig? Vraag het onze gastheren- en vrouwen die u tegenkomt in de ontvangsthal. Zij helpen u graag verder!
Wilt u een afspraak maken?
Bel dan de afdeling die u nodig heeft. Of ga voor meer informatie naar de pagina Uw Afspraak.

Op de plattegrond van Amphia Breda staan de poliklinieken en afdelingen op de bagane grond. Er zijn poliklinieken en afdelingen in de linkervleugel (nieuwbouw) en in de rechtervleugel (bestaande bouw). U komt altijd door de hoofdingang binnen.
De verpleegafdelingen zijn op de verdiepingen 1 t/m 5. Komt u iemand bezoeken die op een verpleegafdeling ligt? Volg het routenummer op de borden. Als u het routenummer niet weet kunt u dat bij de receptie vragen. Zij helpen u graag.
Wij doen iedere dag ons best om u veilige en goede kwaliteit zorg te bieden. Dit merkt u meteen als u bij ons in het ziekenhuis bent. Zo vragen we bijvoorbeeld regelmatig naar uw naam en wanneer u geboren bent. Zodat we er zeker van zijn dat we u de juiste behandeling of medicatie geven. Wilt u meer lezen hierover?
Bij Amphia gebruiken wij voor sommige afdelingen het programma Zorgdoc. Met dit programma controleert u thuis gemakkelijk uw medicatiegegevens. Als wij weten welke medicijnen u op dit moment gebruikt, kunnen wij u de beste zorg en medicijnen geven.
Mogelijk krijgt u voor uw een afspraak in Amphia een e-mail met een uitnodiging voor Zorgdoc. Of u dit programma gebruikt, is uw eigen keuze.
De belangrijkste vragen over Zorgdoc door patiënten, worden hieronder beantwoord. Heeft u andere vragen? Stuur ons gerust een e-mail.
-
We willen uw bezoek aan het ziekenhuis zo goed mogelijk voorbereiden. Belangrijk hierbij is ook de controle van uw medicijngegevens. Hierbij hebben we uw hulp nodig. Met Zorgdoc controleert u zelf thuis op een veilige manier uw gegevens.
-
Krijgt u nieuwe medicijnen? Dan is het belangrijk om te controleren of deze medicijnen samen te gebruiken zijn met de andere medicijnen die u gebruikt. Sommige medicijnen hebben invloed op elkaar. Zo is het mogelijk dat medicijnen minder goed werken of dat er (gevaarlijke) klachten door ontstaan. Dit willen we natuurlijk voorkomen.
-
Wanneer u toestemming geeft voor het Landelijk Schakelpunt bij uw apotheek, halen wij medicijngegevens op vanuit Amphia. Meer informatie hierover vindt u op www.vzvz.nl. Deze medicijngegevens zijn de aflevergegevens van uw apotheek. Hier staat wanneer u welk geneesmiddel heeft opgehaald bij de apotheek. Het is natuurlijk mogelijk dat u een medicijn ondertussen niet meer gebruikt. Deze informatie ontbreekt bij het ophalen van de medicijngegevens. Daarom is het controleren van deze gegevens door u erg belangrijk.
-
Soms is het overzicht in Zorgdoc niet compleet of niet kloppend. Dit heeft verschillende redenen:
-
Misschien haalt u uw medicijnen op bij meerdere apotheken? U moet aan elke apotheek toestemming geven om medicijnen te delen met andere zorgverleners. Hebt u dit nog niet gedaan? Dan staan medicijnen die u van deze apotheek heeft ontvangen niet op uw overzicht.
Wilt u dit veranderen? Neem dan contact op met die apotheek en geef ze toestemming om de gegevens met andere zorgverleners te delen. Dan staan de volgende keer ook de medicijnen van deze apotheek op uw medicatieoverzicht op Zorgdoc. En kunnen we u de beste zorg en medicijnen geven.
-
Medicijnen die u langer dan 6 maanden geleden heeft opgehaald, staan niet meer op uw medicijnlijst in Zorgdoc. Maar het is natuurlijk mogelijk dat u deze medicijnen nog steeds gebruikt. Voeg in dat geval de medicijnen zelf toe aan uw medicatieoverzicht. Dan is het weer compleet.
-
Medicijnen die u niet meer gebruikt, staan mogelijk nog op uw lijst. Dit komt omdat openbare apotheken alleen doorgeven welke medicijnen u heeft gekregen. Gebruikt u een medicijn niet meer? Pas dit dan zelf aan in uw medicijnlijst op Zorgdoc. Dan klopt de lijst weer.
-
Veiligheid
Bij Amphia is er cameratoezicht. Dat betekent dat de beveiligers via camera's kunnen zien wat er gebeurt in het ziekenhuis. Dit doen we om het ziekenhuis zo veilig mogelijk te maken voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Amphia werkt steeds aan het verbeteren van de zorg. We horen daarom graag van patiënten wat zij van hun bezoek of verblijf in het ziekenhuis vonden. Hieronder leest u hoe Amphia dit onderzoekt en hoe u kunt meedoen.
Onderzoek naar uw ervaring
Het kan zijn dat u na uw bezoek of verblijf aan Amphia een uitnodiging krijgt. Hierin vragen we u om uw ervaringen te delen. Deze uitnodiging krijgt u per e-mail. Uw antwoorden gebruiken we om de zorg en uw bezoek aan Amphia beter te maken. Het onderzoek heet de Patiënt ErvaringsMonitor (PEM). De PEM heeft een vragenlijst die in verschillende ziekenhuizen in Nederland precies hetzelfde is. Zo kunnen de ziekenhuizen zich met elkaar vergelijken. En van elkaar leren.
Waar gaat het onderzoek over?
De vragenlijst is samen met patiënten en patiëntorganisaties opgesteld. De vragen gaan dus over onderwerpen die belangrijk voor u zijn. Bijvoorbeeld: was de informatie die u kreeg duidelijk? Was de arts op de hoogte van uw situatie? Is er rekening is gehouden met uw wensen? Wat vond u bijvoorbeeld van de wachttijd? Of de uitleg over uw medicijnen?
Doet u mee?
Als een uitnodiging ontvangt van Amphia, besluit u zelf of u wel of niet meedoet. Het onderzoek is niet verplicht. In de e-mail leest u hoe u zich kunt uitschrijven voor het onderzoek. U ontvangt dan geen nieuwe uitnodigingen meer. Als u wel meedoet klikt u op de link in de uitnodiging. U kunt uw antwoorden en ervaringen veilig invullen, want uw antwoorden blijven anoniem. Dat betekent dat wij niet kunnen zien wie welke antwoorden heeft gegeven. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.
Wat gebeurt er met mijn antwoorden?
Uw ervaringen in het ziekenhuis zijn belangrijk voor Amphia. De uitkomsten van het onderzoek worden gedeeld met het ziekenhuis. Bijvoorbeeld met de afdeling of polikliniek waar u geweest bent. Zo leren we wat er goed gaat en wat er beter kan! We hopen op uw deelname.
Wilt u meer informatie lezen om uzelf goed voor te bereiden op een bezoek aan Amphia?