Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Slaapregistratie
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Slaapregistratie

Slaapregistratie (Polygrafie)

Inleiding
Uw behandelend arts heeft met u afgesproken dat u binnenkort een slaapregistratie (polygrafie) krijgt. Deze registratie gaat u zelf thuis aansluiten, zodat u thuis kunt slapen.

Waarom een slaapregistratie onderzoek?
Tijdens uw slaap worden meerdere lichaamsfuncties gemeten die invloed hebben op de slaap en ademhaling. Hierdoor kunnen onder andere de duur, diepte en effectiviteit van uw slaap worden gemeten.

Uitleg in het ziekenhuis
Op de afgesproken datum van de slaapregistratie komt u om 20.30 uur naar het ziekenhuis, waar u uitleg krijgt via een instructiefilm. De film wordt in een groep getoond en laat u zien hoe de apparatuur op de juiste manier aangesloten moet worden en waar iedere meting afzonderlijk voor is. Deze bijeenkomst is in het slaapcentrum, route 162 van het Amphiaziekenhuis aan de locatie Molengracht. Nadat de film is afgelopen, kunt vragen stellen aan de slaapverpleegkundige. De slaapverpleegkundige geeft u de tas met de benodigde spullen mee en een korte schriftelijke uitleg over het onderzoek. Alles bij elkaar duurt dit ongeveer 30 minuten.

Terugbrengen tas
De ochtend na de slaapregistratie kunt u de tas vóór 9.00 uur terugbrengen bij de Polikliniek slaapcentrum, route 106, waar de geregistreerde gegevens verder worden verwerkt. Zorgt u ervoor dat alle spullen weer in de tas zitten?

Belangrijk

  • U mag iemand meenemen naar de bijeenkomst waarin de instructiefilm wordt getoond. Meerdere mensen meenemen wordt lastig in verband met de beschikbare plaatsen.
  • Houd rekening met parkeerkosten bij het ziekenhuis.
  • Bent u al gebruik(st)er van CPAP apparatuur? Neem dan de slang en het masker mee naar het ziekenhuis, zodat de slaapverpleegkundige op een juiste manier de koppeling naar het kastje van de slaapregistratie kan maken.
  • De uitslag van het onderzoek wordt bij het eerstvolgende bezoek aan uw arts met u besproken.

Vragen?
Maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 - 17.00 uur is de polikliniek Slaapcentrum te bereiken op (076) 595 50 53. Buiten kantooruren kunt contact opnemen met het slaapcentrum via het centrale nummer van het Amphia ziekenhuis: (076) 595 50 00.

Label