Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Mantoux priktest
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Mantoux priktest

Inleiding
Binnenkort wordt u in ons ziekenhuis verwacht voor een mantoux priktest. Deze vindt plaats op de afdeling longgeneeskunde van het Amphia ziekenhuis, in Breda of Oosterhout. In uw uitnodiging staat aangegeven op welke locatie u moet zijn.

In deze folder leest u waar het onderzoek voor is en hoe het onderzoek verloopt.

Wat is een mantoux priktest?
De mantoux - priktest is een test om te kijken of u ooit in aanraking bent geweest met Tuberculose. Als dit het geval is, heeft uw lichaam antistoffen gemaakt. Deze antistoffen blijven uw hele leven in uw lichaam aanwezig. Wanneer u ooit in aanraking bent geweest met tuberculose zal op het plekje van de prik een huidreactie (verkleuring en/of zwelling) optreden.

1. Voorbereiding

  • Draag makkelijk zittende kleding: zorg ervoor dat de onderarm eenvoudig ontbloot kan worden.
  • Er wordt van u verwacht dat u 3 dagen na het zetten van de mantoux terug komt naar het ziekenhuis om de plek waar geprikt is te laten beoordelen. Wanneer het niet uitkomt om 3 dagen later terug te komen naar het ziekenhuis, vragen wij u ons te bellen. De eerste afspraak kan dan worden verzet naar een datum waarop u wel op beide data naar het ziekenhuis kunt komen.

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur, op telefoonnummer 076 595 3030.

Bent u ziek, verhinderd of heeft u nog vragen?
Bel ons, wij helpen u graag. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur, op telefoonnummer 076 595 3030.

Meer lezen over longgeneeskunde bij Amphia?

Ga naar afdeling Longgeneeskunde

Label