Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Uw bezoek aan Amphia en COVID-19. Lees hier meer over de aangepaste zorg en maatregelen.
Wachten en waken tijdens de stervensfase COVID-19
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Wachten en waken tijdens de stervensfase COVID-19

U ontvangt deze folder omdat iemand in uw naaste omgeving erg ziek is. Het kan zijn dat zijn of haar situatie langzamerhand steeds slechter wordt. Het wachten zou wel eens een laatste wake kunnen zijn. Deze folder vertelt u meer over het waken en over de mogelijkheden die Amphia daarbij biedt.

Adviezen om het waken vol te houden

 • Neem de tijd
  Waken vraagt altijd meer tijd dan u denkt. Pas daarom uw agenda aan. Zeg afspraken zoveel mogelijk af, zodat u de rust en de tijd kunt nemen om te waken bij uw naaste.
 • Wissel elkaar af
  Wissel elkaar zoveel mogelijk af. Denk ook aan u zelf. Door elkaar af te wisselen, geeft u uzelf de ruimte en tijd om even bij te komen.
 • Gewoon er zijn
  Wie waakt, hoeft niet voortdurend te praten. Gewoon bij elkaar zijn, kan veel rust en troost geven.

Na het verlaten van de patiëntkamer dient u zo snel mogelijk het ziekenhuis te verlaten. Dit in verband met de huidige COVID-19 situatie.

Praktische zaken

 • Parkeren
  Wanneer uw naaste langer dan zeven dagen is opgenomen, kunt u parkeren met korting. Een abonnement hiervoor is verkrijgbaar bij de receptie op de locatie Langendijk of bij de parkeerautomaat op de locatie Molengracht.
 • Overnachten
  U kunt bij uw naaste overnachten door te waken in de stoel.
 • Familiekamer
  Sommige afdelingen hebben een familiekamer. Dit is een ruimte waar u en uw familie gebruik van kunnen maken tijdens het waken. De verpleegkundige kan u laten zien waar deze is. Het kan voorkomen dat de kamer al in gebruik is door een andere familie. Of dat de kamer tijdelijk bezet is vanwege een gesprek met een andere familie. U zult dan moeten wachten tot de kamer vrij komt. Op sommige afdelingen is het ook mogelijk om op de familiekamer te blijven slapen. Informeer bij de verpleging van de afdeling naar de mogelijkheden.
 • Eten
  Eten wordt niet verzorgd vanuit het ziekenhuis gezien de huidige situatie omtrent COVID-19. Wilt u eten of drinken? Doe dit dan voor het bezoek aan het ziekenhuis of bij het verlaten van het ziekenhuis.
 • Drinken
  Drinken wordt sterk afgeraden in de patiëntenkamer. Dit in verband met het mondneusmasker. In geval van nood kan er bij voorkeur in de badkamer wat gedronken worden of ten minste op een afstand van 1,5 meter van de patiënt.
 • Telefoongebruik
  Op de afdelingen mag u gewoon gebruik maken van uw mobiele telefoon. Belt u liever niet op de gangen vanwege mogelijke overlast voor andere patiënten. U kunt dit buiten de afdeling doen, in de familiekamer of op de kamer waar u waakt.
 • Toiletbezoek
  Graag voor het betreden van de cohort afdeling op de begane grond. Anders kunt u gebruik maken van het toilet op de patiëntenkamer.

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag. Voor praktische vragen kunt u altijd terecht bij de verpleging van de afdeling. Bij medische vragen kunt u een gesprek aanvragen met de behandelend arts.

We wensen u veel sterkte in deze moeilijke periode en doen ons uiterste best u waar we kunnen te ondersteunen.

Contactgegevens nodig? 

Ga naar afdelingen