Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Kenacort injectie
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Kenacort injectie

Behandeling met een Kenakort injectie wordt door verschillende specialisten uitgevoerd die onderdeel zijn van het handpols expertise team

Inleiding
Bij diverse aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat kan het zinvol zijn een injectie met Kenacort (ontstekingsremmer) met lidocaïne of bupivacaine (plaatselijk verdovend middel) injectie te geven. In deze folder geven wij u meer informatie over de behandeling met deze injectie. Het doel van de behandeling is het snel en krachtig onderdrukken van de ontstekingsreactie in de weefsels en zo de pijn en de zwelling te verminderen.

Wat is Kenacort
Kenacort is een synthetisch glucocorticoid (bijnierschorshormoon), met een langdurige ontstekingsremmende werking. Kenacort begint pas na twee dagen te werken. Dit betekent dat u op de eerste dag na de behandeling nog klachten kunt hebben. Na twee dagen zal de ontstekingsremmer er langzamerhand voor zorgen dat de klachten van bijvoorbeeld pijn, zwelling, stijfheid afneemt. De werking van de ontstekingsremmer heeft na 2 maanden het maximale effect bereikt.

De toedieningsvorm
De medicatie wordt door een arts ingespoten in het pijnlijke gewricht of mogelijk andere plaats in het lichaam, bv slijmbeurs.

Mogelijke bijwerkingen van de injectie

  • De pijnklachten kunnen als reactie op de injectie verergeren; voornamelijk de eerste paar minuten, daarna is de verdoving ingewerkt. Soms ontstaat wat zwelling en warmte op de plek waar de prik is gegeven en kunt u een enkele dag wat pijn voelen. Tegen de pijn kunt u een pijnstillend middel zoals paracetamol 500 mg 4 tot 6 tabletten per dag nemen of een ice-pack kan verlichting geven, tenzij er bij u medische redenen zijn om dit niet te doen.
  • Uw gezicht kan wat rood kleuren en opgezwollen voelen; dit is tijdelijk en verdwijnt meestal na 2 dagen.
  • Last van hormonale schommelingen, waardoor menstruatiestoornissen kunnen optreden. Ook als u postmenopauzaal bent kunt u weer een keer gaan vloeien.
  • De bloedsuikerspiegel bij diabetes raakt soms ontregeld. Controleer uw bloedsuikers na de injectie extra goed voor minimaal een week.
  • De huid kan ter plaatsen van de injectie dunner of stugger worden of lichter verkleuren. Dit gebeurt geregeld, ook wordt het onderhuidse vetweefsel minder. Doorgaans wordt dit na langere tijd (soms wel meer dan een jaar) weer als vanouds.
  • Een allergische reactie als gevolg van de injectie, dit gebeurt zeer zelden.

NB meldt altijd wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Vragen?
Heeft u na uw bezoek aan de specialist nog vragen, wij zijn bereikbaar op:

  • Polikliniek Orthopedie               ​T: (076) 595 30 80     E-mail: vsorthopedie@amphia.nl
  • Polikliniek Plastisch chirurgie   T: (076) 595 2323      E-mail: info@plastischechirurgiebreda.nl
  • Polikliniek (Trauma) Chirurgie   T: (076) 595 3090  
     
  • Afdeling Gipskamer                   T: (076) 595 4069 
  • Handtherapie netwerk Breda      www.handtherapienetwerkbreda.com

Meer lezen over het Hand en Pols Expertiseteam bij Amphia?

Ga naar Hand en Pols Expertiseteam

Label