Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Uw bezoek aan Amphia en COVID-19. Lees hier meer over de aangepaste zorg en maatregelen.
Het bekkenbodemcentrum van Amphia bestaat 10 jaar
Aanmaakdatum:

Het bekkenbodemcentrum van Amphia bestaat 10 jaar

Tien jaar geleden vielen patiënten met klachten zoals verzakking en urineverlies of een combinatie van deze klachten vaak tussen wal en het schip. Hadden ze een afspraak bij de uroloog, dan was er vaak een vervolgafspraak bij de gynaecoloog nodig en andersom. Wij vonden dat dit proces beter kon, want hoe fijn is het als een patiënt op de polikliniek komt met een klacht, en naar huis gaat met een diagnose en behandelplan op dezelfde dag?

De polikliniek gynaecologie startte een project waarbij er werd samengewerkt met diverse specialismen. Aanvankelijk alleen met gynaecologen en urologen, later werd de samenwerking uitgebreid met de colorectaal chirurg, MDL arts, seksuoloog, bekkenfysiotherapeut, continentieverpleegkundige en MDL verpleegkundige.

Vanuit daar ontstond het bekkenbodemcentrum: een eigen polikliniek met gestroomlijnde processen om de zorg aan patiënten met bekkenbodemproblemen op een kwalitatief hoogstaande manier te verlenen.


Gaandeweg ontstond een toename van de verwijzingen door de regionale huisartsen, maar ook vanuit ziekenhuizen binnen en buiten de regio. Het jaarlijkse patiënttevredenheidsonderzoek leverde bij herhaling veel positieve reacties op. Deze erkenning van hoogwaardige bekkenbodemzorg met een persoonlijke benadering was de aanleiding tot het STZ keurmerk dat in 2019 aan ons centrum werd toegekend. Dit keurmerk geeft ons de mogelijkheid om in de toekomst verder te ontwikkelen op vlak van innovatie, onderzoek en opleiding.

Dat is iets om trots op de zijn!

Meer weten over ons bekkenbodemcentrum?

Ga naar de afdeling Bekkenbodemcentrum