Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Arthroscopie pols
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Arthroscopie pols

De diagnostiek en behandeling van de hand & pols wordt door verschillende specialisten uitgevoerd die onderdeel zijn van het hand-pols expertiseteam.

Inleiding
Arthroscopie betekent letterlijk: 'kijken in een gewricht'. Elke groter gewricht is hiervoor geschikt, maar in deze folder gaan wij uit van de pols.

Pols arthroscopie
Het polsgewricht kan uw specialist arthroscopisch onderzoeken en opereren. Bij deze ingreep wordt in het algemeen de hele arm verdoofd. De operatie kan eventueel onder lichte narcose plaatsvinden.

U ligt op de operatietafel en uw arm hangt van de operatietafel af. Het gewricht wordt gevuld met water. Via een klein insteekwondje wordt de arthroscoop ingebracht. Eventueel nog wordt nog een ander instrument via een ander insteekwondje ingebracht. De gevonden afwijkingen zijn meestal chronische ontsteking en verdikking van het gewrichtslijmvlies of een kraakbeen beschadiging. Soms kan dit tijdens de arthroscopie worden verholpen.

Na de operatie
Na de operatie worden de wondjes eventueel gehecht of wordt stevig verbonden. In het algemeen is het de dag na de operatie weer mogelijk de arm te gebruiken en te belasten. U kunt dan het drukverband verwijderen en de kleine wondjes zelf verzorgen met een pleister.

Bij poliklinische controle na 2 of 3 weken kunt u bespreken of de gevonden afwijkingen gevolgen hebben voor uw werk of sport.

Mogelijke complicaties
Gelukkig treden na een arthroscopie niet vaak complicaties op. Mogelijke complicaties zijn:

  • Omdat er sneden in de huid worden gemaakt, kan een huidzenuw beschadigd raken. Dit geeft een doof gevoel in een gedeelte van de huid. Meestal verdwijnen deze klachten in de loop van de tijd vanzelf. Soms zijn ze echter blijvend.
  • Er kan een wondinfectie optreden; bestaande uit roodheid en pijn soms gepaard met koorts.
  • Nalekken van een van de steekgaatjes.
  • Functiebeperking als gevolg van verklevingen van het kapsel.
  • Zenuwletsel.

Vragen?
Heeft u na uw bezoek aan de specialist nog vragen, bel dan gerust. Wij zijn bereikbaar op:

  • Polikliniek Orthopedie               ​T: (076) 595 30 80     E-mail: vsorthopedie@amphia.nl
  • Polikliniek Plastisch chirurgie   T: (076) 595 2323      E-mail: info@plastischechirurgiebreda.nl
  • Polikliniek (Trauma) Chirurgie   T: (076) 595 3090  
     
  • Handtherapienetwerk breda      www.handtherapienetwerkbreda.com

Meer lezen over orthopedie bij Amphia?

Ga naar afdeling Orthopedie

Label