Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Neurologie: Maarten (55) kreeg een herseninfarct

Neurologie: Maarten (55) kreeg een herseninfarct

“Ik had direct weer gevoel in mijn arm”

Op 30 december 2022 kreeg Maarten Dop (55) last van zijn draaierigheid. “Tijdens een telefoongesprek begon opeens alles om mij heen te draaien. Ik wist niet wat er aan de hand was maar wist dat het niet goed was,” vertelt Maarten. Met de ambulance wordt hij naar de Spoedeisende Hulp van Amphia gebracht. Hier wordt er een scan van zijn hersenen gemaakt. Uit de scan blijkt dat Maarten een stoornis heeft in zijn evenwichtsorgaan. Hij wordt opgenomen in het ziekenhuis. Maarten: “Om zeker te zijn dat het niet ging om hersenbloeding- of infarct kreeg ik nog een MRI. Hieruit bleek dat ik een goedaardige hersentumor heb. Daar heb ik verder geen last van en er hoeft nu niets mee te gebeuren Uiteraard houden ze het wel in de gaten.”

Direct bellen
Als Maarten na vier dagen weer normaal kan lopen gaat hij met ontslag. “Achteraf gezien ben ik er heel erg gelukkig mee dat ze die goedaardige hersentumor toen hebben ontdekt. De dag na mijn ontslag liet ik thuis een glas vallen en zag mijn vrouw dat mijn mond scheef hing. Praten lukte niet meer en mijn rechterarm was verlamd.” Zijn vrouw ziet dat het niet goed gaat en belt direct 112. Voor de tweede keer wordt Maarten per ambulance naar de Spoedeisende Hulp van Amphia gebracht. Op de SEH wordt er meteen een scan van Maarten zijn hoofd gemaakt. Er wordt even gedacht aan een hersenbloeding maar door de eerdere MRI kon dat worden uitgesloten en kon er daardoor snel worden gehandeld. Maarten kreeg meteen een tweede scan. Daarop werd duidelijk dat er een bloedprop in één van de grotere bloedvaten in zijn hoofd zat waardoor een deel van de hersenen geen bloed en zuurstof kreeg. Dit veroorzaakt een herseninfarct. “Binnen twee uur hebben ze de prop kunnen verwijderen,” vertelt Maarten.

Bijzondere behandeling
Het verwijderen van de prop bij Maarten wordt door middel van een Intra-arteriële trombectomie (IAT) behandeling gedaan. Bij deze bijzondere behandeling, die niet in elk ziekenhuis wordt uitgevoerd, wordt er via een prikje in de lies een dun buisje (katheter) in een bloedvat ingebracht en doorgeschoven tot in de hersenvaten. Het bloedpropje wordt vervolgens via de katheter verwijderd. Zo kan de doorbloeding van de hersenen worden hervat. Maarten: Direct na het verwijderen van de prop had ik weer gevoel in mijn arm. Mijn spraak was nog wel slecht maar werd wel al iets beter. Om mijn spraak te verbeteren adviseerde de neuroloog om met een logopedist van Revant aan de slag te gaan. Daar kon ik gelukkig heel snel terecht.”

Rust nemen
Vier maanden na zijn acute herseninfarct gaat het goed met Maarten. “Ik heb afgelopen periode drie keer in de week logopedie gehad. In de eerste twee weken na mijn herseninfarct moest ik ’s middags ook echt even slapen. Vanwege mijn eigen bedrijf ben ik al snel weer begonnen met werken. Aankomende tijd is het qua werk mogelijk om rustiger aan te doen dus dat ga ik dan ook doen. Ik merk dat rust echt goed voor mijn herstel is.”

Ga naar de beroertepolikliniek

Label