Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

K. Burgerhout
K. Burgerhout

K. Burgerhout

Specialisme

Psychiatrie

Functie

Psychiater

Afdelingen

Biografie

Mijn aandachtsgebieden zijn POP (psychiatrie-obestetrie en pediatrie), stemmingsstoornissen, ADHD, insomie en ik heb ook interesse in seksuologie. Ik ben een psychiater die graag samen met de patient de zorg goed vormgeeft. Ik bespreek de opties die er zijn qua behandeling en de voor- en nadelen. In het contact probeer ik open, duidelijk en empatisch te zijn. Tevens ben ik opleider voor de co-assitenten, haio’s (huisartsen in opleiding) en binnenkort ook de voor de aios psychiatrie (psychiaters in opleiding). Ik ben sinds 2010 arts en daarna heb ik vier jaar promotieonderzoek gedaan bij de immunologie en psychiatrie naar de follow-up klinisch en immunologisch van vrouwen die een postpartum psychose doormaakten. Tevens werkte ik toen erbij als anios in de Bavo-Parnassiogroep in de avonden/nachten en weekenden. Van 2014-2018 heb ik mijn opleiding tot psychiater gevolgd in het Erasmus MC en ook deels bij PsyQ Rotterdam, afdeling persoonlijkheidsstoornissen. Mijn eerste baan als psychiater was via de Reinier van Arkel in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Daar heb ik een jaar op de PAAZ gewerkt en daarna op de polikliniek POP en op de polikliniek bipolaire stoornissen. Sinds november 2020 werk ik bij het Amphia.

Opleiding

2014-2018: Opleiding tot psychiater, Erasmus MC
2010-2015, Promotieonderzoek ,Erasmus Univeriteit Rotterdam, afdelingen Immunologie en psychiatrie
2002-2010: Geneeskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam

Relevante cursussen
- BKO
- Integriteit en filosofie in wetenschap
- EMDR

Nevenactiviteiten (in ziekenhuis)

Opleider psychiatrie
Auteur richtlijn NVOG, NvvK en NVVP: Antipsychotica en niet-SSRI antidepressiva tijdens zwangerschap en lactatie
Onderzoek POP

Label