Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Gipskamer

Heeft u een gebroken arm of been? Dan volgt er een afspraak bij de Gipskamer. Hier helpen wij u ook bij klachten aan uw botten, spieren en pezen en aan klachten die gekomen zijn door bijvoorbeeld ziekten, verwondingen of aandoeningen waarmee u geboren bent. In de gipskamer wordt u geholpen door onze gipsverbandmeesters.

Bij uw behandeling gebruiken we verschillende materialen. Denk aan gips, bandages en ortheses. Deze materialen ondersteunen uw lichaam op de plekken waar dat nodig is.

Behandeling altijd op afspraak

Een behandeling op de Gipskamer is altijd op afspraak. Als u behandeling nodig heeft, wordt u door uw medisch specialist doorgestuurd naar de Gipskamer. Ook voor latere controles komt u naar de Gipskamer. Heeft u op de Spoedeisende Hulp gips gekregen? Ook dan zijn uw volgende controles in de Gipskamer.

Patiëntverhaal van Marloes

Haar arm hing er krachteloos bij na een gecompliceerde polsbreuk. Dankzij een unieke samenwerking kan Marloes nu alles weer.

Lees het verhaal van Marloes

Behandeling van klompvoetjes

Soms worden kinderen geboren met een klompvoetje. De behandeling van een klompvoetje begint met gips.

Meer informatie

Ben jij een kind?

Kijk dan eens op de kinderwebsite! Ouders kunnen hieronder verder lezen.

Ga naar de kinderwebsite

Samenwerking buiten Amphia

De Gipskamer werkt samen met het Revalidatiecentrum in Breda. De revalidatiearts stuurt kinderen voor behandeling door naar onze Gipskamer. We werken ook samen met het Opleidingsinstituut Erasmus MC. Hier worden gipsverbandmeesters opgeleid.

Breuk gehad in het buitenland?

Heeft u in het buitenland iets gebroken en daarvoor gips gehad?

Erg vervelend, maar natuurlijk helpen wij u in het Amphia ziekenhuis graag verder.

Neem voor een afspraak altijd eerst contact op met uw huisarts. Uw huisarts zal de verwijsbrief, de brief uit het buitenland en de eventuele röntgenfoto’s doorsturen naar het ziekenhuis. De huisarts hoeft geen verwijsbrief te schrijven. Een brief van het ziekenhuis uit het buitenland is voldoende.

Als al deze gegevens zijn gecheckt, wordt u gebeld, en zal de afspraak samen met u bepaald worden. Op deze wijze komt u bij de juiste specialist.

  • Bij uw bezoek dient u een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.
  • Bent u de afgelopen 3 maanden in een buitenlands ziekenhuis geweest en behandeld? Of werkt u bij een boerenbedrijf met varkens of vleeskalveren? Meld dit dan bij uw huisarts. Er is dan namelijk kans dat u de MRSA-bacterie heeft. 

Heeft u problemen met uw gipsverband?
Bel dan de gipsverbandmeester, telefoonnummer 076-595 40 69. Wij staan u graag te woord.

Zorg met kwaliteit

Onze gipsverbandmeesters zijn allemaal lid van de Vereniging Gipsverbandmeesters Nederland (VGN) en ingeschreven in het kwaliteitsregister. Dit betekent dat wij ontwikkelingen in ons vak volgen en blijven leren.

Ga naar Vereniging Gipsverbandmeesters Nederland (VGN)

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 40 69

Label