Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

H. de Groot
H. de Groot

H. de Groot

Specialisme

Longchirurgie, Traumachirurgie, Vaatchirurgie

Functie

Chirurg

Biografie

Werkervaring

 • Werkzaam bij Amphia sinds 1992
 • Medisch Specialist sinds 1990

Opleiding

1990-1992: Vervolgopleiding longchirurgie Leyenburgziekenhuis Den Haag
1984-1990: Opleiding algemeen chirurg Leyenburgziekenhuis Den Haag

Nevenactiviteiten (in ziekenhuis)

 • Financieel vertegenwoordiger vakgroep chirurgie
 • Lid commissie infectiepreventie en antibioticabeleid

Lidmaatschappen

 • Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie (NVvV)
 • Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie (NVT)
 • Nederlandse Vereniging voor Longchirurgie (NVvL)  
 • Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH)         

BIG nummer

29021242201

Biografie

Chirurgie is voor mij een ideale combinatie van mensen zien, problemen oplossen en met je handen werken. Al vanaf de middelbare school wist ik dat ik geneeskunde wilde studeren. Ik vind de omgang met mensen leuk en het is mooi om hun probleem te kunnen oplossen. Ik probeer een patiënt zo goed mogelijk te helpen van het begin tot aan de genezing.

Ik ben algemeen chirurg en mijn aandachtsgebieden zijn vaatchirurgie, longchirurgie en traumachirurgie. Bij de traumachirurgie is de opvang van patiënten op de spoedeisende hulp boeiend en afwisselend. Binnen de vaatchirurgie houd ik me vooral bezig met de toegang tot de bloedbaan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan mensen die moeten dialyseren.

Ook behandel ik veel diabetische voeten, een probleem wat met de veroudering enorm toeneemt op dit moment. Mensen die suikerziekte hebben krijgen vaak last van gevoelsstoornissen en vaatlijden, waardoor de doorbloeding slecht is. Hierdoor ontstaat moeilijk te behandelen letsel aan de voet. Binnen Amphia hebben we hiervoor een speciale poli waarbij meerdere afdelingen betrokken zijn, waaronder een revalidatie arts, een wondverpleegkundige en een podotherapeut.

De technische ontwikkelingen in de chirurgie zijn snel gegaan, waardoor specialisatie belangrijker wordt. De laatste jaren is de behandelrelatie ook langer geworden. Verder is de patiënt van vandaag veel mondiger en kritischer. Kwaliteit leveren is dus enorm belangrijk. Ik probeer samen met mijn patiënt tot een goede behandelkeuze te komen. Want de patiënt moet veilig zijn en goed geholpen worden tot zijn of haar probleem is opgelost. De vakgroep chirurgie in Amphia heeft veel in huis en we werken goed samen. We doen veel onderzoek en gaan mee in de ontwikkelingen. We zijn een topklinisch ziekenhuis. Dit betekent dat we mensen opleiden en naast basiszorg ook complexe zorg uitvoeren.

Ik ben een betrokken arts en ik probeer er voor de patiënt te zijn. Ik hou van mijn werk, ik vind de omgang met patiënten prettig en ik opereer graag. Het gaat er mij om wat de patiënt wil. Je moet kunnen laten zien dat je kwaliteit levert.

Aandachtsgebieden

 • Longchirurgie
 • Traumachirurgie
 • Vaatchirurgie
 • Algemene chirurgie

Label