Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Medische Psychologie

Bent u door uw arts doorgestuurd naar de afdeling Medische Psychologie? Bijvoorbeeld omdat u last heeft van psychische (geestelijke) klachten? Dan krijgt u een psychologisch onderzoek en mogelijk een korte behandeling. Ook kinderen kunnen bij ons terecht. We helpen met psychische klachten die u heeft gekregen door lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

  • U heeft lichamelijke klachten en u voelt zich daardoor somber of bang.
  • U bent na een ziekte niet goed beter geworden, u blijft bijvoorbeeld maar moe.
  • U krijgt nog een operatie en bent daar heel erg bang voor.
  • U heeft lichamelijke klachten en u vraagt zich af of uw karakter daarmee heeft te maken heeft.

​Maar ook als een arts meer over u wil weten. Bijvoorbeeld:

  • U krijgt nog een behandeling of operatie en de arts wil weten of u dit aankunt.
  • U heeft last van bijvoorbeeld uw geheugen of concentratie en de arts wil dat we dit onderzoeken.

Wij kunnen dan een psychologisch testonderzoek doen. Dat gebeurt op onze polikliniek, als u hiervoor bent doorgestuurd door een een arts uit het ziekenhuis. U heeft eerst een gesprek met een psycholoog. Daarna maken we met u een afspraak voor het onderzoek. Een psychodiagnostisch werker voert dit onderzoek uit.

We kunnen u bij de polikliniek Medische Psychologie alleen helpen als u bent doorgestuurd door een arts binnen Amphia. Een huisarts kan u niet doorsturen naar onze polikliniek.

Zorg speciaal voor u

Wij willen u de zorg geven die u nodig heeft. En die het beste past bij uw situatie en wat u wilt. Daarom werken we veel samen met artsen en medewerkers van andere afdelingen van Amphia. Bijvoorbeeld met neurologen, angsttandartsen, kinderartsen, psychiaters, gynaecologen, kaakchirurgen, oncologen, dermatologen, maatschappelijk werkers en het pijnteam.

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 10 18

Label