Let op: maatregelen voor patiënten en bezoekers aangepast in verband met COVID-19 (coronavirus)
Lees meer
Header afbeelding

Amphia breidt succesvolle pendelservice uit

dinsdag 19 juli 2016

Extra service voor patiënten en bezoekers

Amphia heeft per maandag 18 juli 2016 twee nieuwe pendelbussen in gebruik genomen ter vervanging van de sinds 2014 rijdende bus. Tijdens een officiële huwelijksplechtigheid werden de pendelbussen in de echt met elkaar verbonden. Stichting Voormalig Gasthuis Breda maakte de aanschaf van een tweede pendelbus financieel mogelijk, Stichting Vrienden van Amphia bemiddelde in de contacten. Met de nieuwe pendelbussen krijgt het serviceconcept dat Amphia voor ogen heeft voor haar toekomstige patiënten en bezoekers verder vorm.

Verbinding met parkeergarage
“De pendelservice is niet meer weg te denken uit onze dienstverlening,” aldus Olof Suttorp, voorzitter raad van bestuur van Amphia. “Patiënten en bezoekers waarderen deze service zeer. Binnenkort nemen we onze nieuwe, overdekte parkeergarage in gebruik met ruim 900 plaatsen, maar wel iets verder gelegen van de ziekenhuisingang. Met twee bussen kunnen we iedereen die minder mobiel is of niet door slecht weer heen wil, optimaal bedienen.”

Belangenbehartiging ouderen
De aanschaf van een tweede pendelbus is mogelijk door sponsoring vanuit de Stichting Voormalig Gasthuis Breda. Jeroen Leijten, voorzitter van de stichting, legt uit: “Het toenemend aantal ouderen en de hogere leeftijd die zij hebben creëren nu en in de komende jaren extra behoefte aan mobiliteitsoplossingen. Onze stichting ondersteunt initiatieven gericht op de belangenbehartiging van het lichamelijk, geestelijk en sociaal-maatschappelijk welzijn van ouderen in Breda. De pendelservice van Amphia sluit daar prima op aan.”

Ook Peter van der Velden, recent voorzitter van de stichting Vrienden van Amphia, is blij met de uitbreiding. “Als stichting ondersteunen wij projecten die gericht zijn op het leveren van betere zorg aan patiënten. Optimale bereikbaarheid is zo’n project. We vinden het fijn in partnerschap te kunnen samenwerken met Stichting Voormalig Gasthuis Breda. De toegankelijkheid van Amphia wordt met deze pendelservice bevorderd en daar zijn patiënten, hun familie en vrienden bij gebaat.”


Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.