Let op: maatregelen voor patiënten en bezoekers aangepast in verband met COVID-19 (coronavirus)
Lees meer
Header afbeelding

Baas Amphia staat stoel af aan Najima Abdulle

donderdag 23 januari 2020
Najima Abdulle en Amphia zijn trotse deelnemers aan de zesde editie van JINC Baas van Morgen. Vandaag staat Christianne Lennards, lid raad van bestuur, voor een dag haar stoel af aan vmbo-t leerling Najima. Najima en Amphia maken deel uit van een groot gezelschap: in totaal zijn er vandaag maar liefst 317 jonge ‘bazen’ in Nederland.

JINC is een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren. Door een dag baas te zijn, leren jongeren een organisatie van binnenuit kennen en doen ze waardevolle contacten op voor later. Najima doet mee aan het initiatief omdat ze aan haar toekomst werkt en deze kans graag benut voor een goede start op de arbeidsmarkt. Amphia kijkt uit naar haar inzichten in Amphia en de zorg en hoopt veel te leren van haar frisse blik.

Najima begint haar dag als baas met een dagstart van de raad van bestuur en beleeft daarna een patiëntroute van de Spoedeisende Hulp naar de Kinderafdeling. Ook gaat ze meedenken over een aantal dilemma’s. Bijvoorbeeld wat ervoor nodig is om de jeugd te interesseren voor een baan in de zorg. Christianne Lennards: “Ik zie uit naar de komst van Najima en ben nieuwsgierig wat zij anders zou doen als zij de baas van Amphia zou zijn.”

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.