Let op: maatregelen voor patiënten en bezoekers aangepast in verband met COVID-19 (coronavirus)
Lees meer

Reumatologie

Breda Langendijk

Telefoonnummer (076) 595 10 42
Afspraak maken (076) 595 10 11
Polikliniek 96 (2e verdieping)
Openingstijden Spreekuur van maandag tot en met vrijdag.

Oosterhout Pasteurlaan

Telefoonnummer (076) 595 1042
Afspraak maken (076) 595 1011
Polikliniek 9

Bereikbaarheid

De polikliniek is voor algemene vragen telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur. Bent u al bij ons onder behandeling? Dan mag u uw medisch inhoudelijke vragen over het ziektebeeld, de medicatie, bloedprikken, röntgen en dagbehandeling bij voorkeur stellen via mijnAmphia of telefonisch via het antwoordapparaat (076) 595 1042, keuze 2. Vermeld hierbij altijd duidelijk uw naam en geboortedatum. U ontvangt binnen enkele werkdagen bericht.

Voor specifieke gevallen kunt u een fax sturen naar faxnummer (076) 595 24 30.

Uw medicatie-overzicht controleren

Voor een aantal soorten afspraken in het ziekenhuis vragen wij patiënten voorafgaand aan het ziekenhuisbezoek de medicatiegegevens te controleren. Patiënten ontvangen dan een e-mail met een uitnodiging om via een beveiligde omgeving (Zorgdoc) de medicatiegegevens te controleren. Indien er geen e-mailadres bekend is, wordt er een sms gestuurd. Zo is uw medicatie-overzicht actueel, wat bijdraagt aan veilige zorg voor u als patiënt. Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar: medicatieverificatie@amphia.nl

Reumatologie

Uw huisarts of specialist kan u doorverwijzen naar de polikliniek Reumatologie. Daar analyseren we uw aandoening. Er zijn vele vormen van reumatische aandoeningen: ontstekingsreuma, artrose en aandoeningen van de weke delen (pezen, peesaanhechtingen, slijmbeurzen en spieren). De reumatoloog spreekt uitgebreid met u en voert een lichamelijk onderzoek uit. Eventueel laat hij aanvullend onderzoek uitvoeren, zoals een röntgenfoto, een echo of een gewrichtspunctie. Daarna stelt hij de diagnose en maakt hij een behandelplan. U komt regelmatig voor controle op de polikliniek. Meer informatie over reuma vindt u op www.reumanederland.nl.

Over ons

Aandachtsgebieden

Aandachtsgebieden van de polikliniek Reumatologie zijn: 
 • Ontstekingsreuma (reumatoïde artritis) en auto-immuunaandoeningen (zoals SLE)
 • Artrose (slijtage van gewrichten)
 • Wekedelenreuma (fibromyalgie)

Samenwerkingsverbanden

De polikliniek Reumatologie neemt deel aan verschillende samenwerkingsverbanden:
 • Patiëntbesprekingen met de dermatologen
 • Multidisciplinair handenspreekuur
 • Bespreking met longartsen en cardiologen over interstitiële longziekten en pulmonale hypertensie
 • Revalidatie via Revant
 • Apotheek Amphia

Over Reuma

Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende aandoeningen van het bewegingsapparaat. Die zijn onderverdeeld in drie categorieën: 
 • Ontstekingsreuma: vormen van reuma met als belangrijkste kenmerk ontstekingen aan de gewrichten.
 • Artrose: slijtage van gewrichten, vaak vanaf het veertigste levensjaar. Dit is de meest voorkomende vorm van reuma in Nederland.
 • Wekedelenreuma: vormen van reuma die zich kenmerken door klachten aan de weke delen van het bewegingsapparaat: de spieren, pezen en banden.   
Binnen deze categorieën komen weer veel verschillende vormen van reuma voor. Elke vorm heeft zijn eigen kenmerken en behandelingen.

Auto-immuunziekten

Binnen de reumatologie is ook veel aandacht voor zogeheten auto-immuunziekten. Dit zijn aandoeningen waarbij er een ontsteking ontstaat in verschillende lichaamsdelen en organen. Hieronder vallen ziektebeelden zoals SLE (Systemische Lupus Erythematodes), MCTD (Mixed Connective Tissue Disease) en sclerodermie. Deze ziekten veroorzaken vaak een scala aan klachten en gaan gepaard met specifieke stoffen die terug te vinden zijn in het bloed. 

Voor u

Veelgestelde vragen

Bent u onder behandeling van een reumatoloog in Amphia en heeft u vragen over uw ziekte, de behandeling, het aanvragen van recepten of andere zaken, kijk dan bij onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden. Mogelijk vindt u hier het antwoord dat u zoekt. Is dat niet het geval, neem dan contact op met reumalijn van Amphia.

 • Hoe kan ik een afspraak maken, annuleren, navragen of verzetten?
  U kunt een afspraak maken, annuleren of verzetten via de centrale afsprakenbalie. Deze is bereikbaar via telefoonnummer (076) 595 10 11.
 • Ik heb een vraag over COVID-19 rondom reuma, waar kan ik informatie vinden?

  Wat betreft vragen over COVID-19 rondom reumapatiënten, volgen de reumatologen het standpunt van het RIVM. De meest recente informatie vindt u op de website van het RIVM.

  Verder kunt u ook informatie vinden op de website van Reuma Nederland en op de website van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologen.

 • Ik heb een algemene vraag, aan wie kan ik die stellen?
  Heeft u een algemene vraag, bijvoorbeeld over uw ziektebeeld, een verwijzing voor bijvoorbeeld orthopedische schoenen, een brace, fysiotherapie en pedicure, dan kunt u die stellen aan de reumaconsulente.
   
  Bij voorkeur stelt u uw vragen via mijnAmphia of telefonisch via het antwoordapparaat (076) 595 10 42, keuze 2. Vermeld hierbij altijd duidelijk uw naam en geboortedatum. U ontvangt binnen enkele werkdagen bericht.
 • Hoe kan ik een recept aanvragen?
  Bij voorkeur stelt u uw vragen via mijnAmphia of telefonisch via het antwoordapparaat (076) 595 10 42, keuze 2. Vergeet niet uw naam, geboortedatum, naam medicatie, dosering en naam van uw apotheek door te geven. Wij verzenden het recept naar uw apotheek.
 • Ik heb een vraag over mijn medicatie of bijwerking van mijn medicatie. Aan wie kan ik die stellen?
  Heeft u een vraag over medicatie of bijwerkingen van de medicatie, lees eerst de folder door, hierin vindt u mogelijk al veel antwoorden. U vindt de folders op de afdelingspagina van Reumatologie op www.amphia.nl. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden, stel uw vragen dan via mijnAmphia of telefonisch via het antwoordapparaat (076) 595 10 42, keuze 2. Vermeld hierbij altijd duidelijk uw naam en geboortedatum. U ontvangt binnen enkele werkdagen bericht.
 • Ik heb veel pijnklachten. Wat kan ik doen?
  Bij voorkeur stelt u uw vragen via mijnAmphia of telefonisch via het antwoordapparaat (076) 595 10 42, keuze 2. Vermeld hierbij altijd duidelijk uw naam en geboortedatum. U ontvangt binnen enkele werkdagen bericht.
 • Ik heb last van zwellingen. Wat kan ik doen?
  U kunt telefonisch contact opnemen met de polikliniekassistente via telefoonnummer (076) 595 10 42 (keuze 3).
 • Ik moet bloed laten prikken maar ik ben mijn laboratoriumformulier kwijt. Wat moet ik doen?
  Als u uw laboratoriumformulier kwijt bent, kunt u naar het laboratorium gaan zonder formulier. Neem wel uw patiëntnummer en de naam van de behandelend specialist mee naar het laboratorium.
 • Hoe krijg ik de uitslag van het bloedonderzoek?
  U kunt er vanuit gaan dat geen bericht goed bericht is. De bloeduitslagen worden dagelijks door de reumatoloog bekeken. Bij afwijkende bloedwaarden wordt er contact met u opgenomen.
 • Ik wil mijn bloed laten prikken op een locatie buiten het ziekenhuis, kan dat?
  Dat kan. De uitslagen van bloedonderzoek, elders geprikt, zijn later bekend dan wanneer bij Amphia bloed geprikt is. Om die reden vragen wij u om minimaal 4 dagen voor het polikliniekbezoek bloed te laten prikken. De voorkeur gaat ernaar uit dat u uw bloed laat prikken op een afnamelocatie van de Stichting Huisartsen Laboratoria (SHL).
 • Ik heb een röntgenonderzoek gehad. Hoe krijg ik de uitslag?
  Röntgenfoto’s worden tijdens het volgend consult met u besproken of er wordt een telefonische afspraak met u gemaakt waarbij de uitslag wordt besproken.
 • Mijn persoonsgegevens zijn gewijzigd. Aan wie moet ik dit doorgeven?
  Zijn er wijzigingen in uw persoonsgegevens, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing of wijziging van een huisarts, dan kunt u dit bij een bezoek aan een polikliniek in het ziekenhuis doorgeven.
 • Biologicals
  Zijn er problemen met de levering van uw medicatie dan kunt u contact opnemen met de apotheek van Amphia via telefoonnummer: (076) 595 10 69
 • Recepten via de huisarts of de reumatoloog?
  Recepten voor Methotrexaat, Salazopyrine (Sulfasalazine), Leflunomide (Arava) of Azathioprine (Imuran) worden niet meer door de huisarts uitgeschreven, maar door de reumatoloog. Uw huisarts en apotheek zijn hiervan op de hoogte.

Reumanetwerk Breda

Binnen het Reumanetwerk kunt u deelnemen aan individuele oefentherapie, groepsoefentherapie, of een combinatie hiervan. De oefentherapie is bestemd voor mensen met een reumatische aandoening en is op hen afgestemd. Onder deskundige begeleiding van geschoolde therapeuten kunt u verantwoord uw conditie verbeteren. 

Voorlichting

Folders

 • Folders Reumatologie Amphia: klik hier.
 • Folders NVLE 'Ziektebeelden': klik hier.
 • Folders ReumaNederland 'Leven met reuma': klik hier.
 • Folders ReumaNederland 'Vormen van reuma': klik hier.
 • Folders ReumaNederland 'Medicatie:' klik hier

Toegangstijd en wachttijd in dagen

Afdeling
Afdeling
Behandeling
Behandeling
Polikliniekbezoek  (Toegangstijd)
Polikliniekbezoek  (Toegangstijd)
Poliklinische behandeling  (Wachttijd)
Poliklinische behandeling  (Wachttijd)
Dagbehandeling  (Wachttijd)
Dagbehandeling  (Wachttijd)
Opname  (Wachttijd)
Opname  (Wachttijd)
Reumatologie Algemeen 17 21
De toegangstijd en de wachttijd zijn een momentopname en betreffen daardoor een indicatie. Bovendien kan het zijn dat de daadwerkelijke toegangs- of wachttijd afwijkt vanwege bijvoorbeeld spoed, een specifieke zorgvraag, second opinion of de voorkeur voor een bepaalde specialist. Lees meer.

(*) De wachttijd tot behandeling bij de met (*) gemarkeerde indicaties komt overeen met de indicaties zoals gesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.