Heeft u last van uw gebit, mond, kaak, gezicht of hals? Bijvoorbeeld door pijn, een ziekte of ander probleem? Op de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) weten we daar alles van. U komt bij ons als uw tandarts, huisarts, orthodontist of andere arts u heeft doorgestuurd. We hebben altijd een verwijsbrief nodig.
Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak ontvangen wij graag de verwijsbrief van uw verwijzer.
Als deze binnen is dan ontvangt u binnen enkele dagen de afspraak via mijnAmphia of per post.
Wie begeleiden u?
Op de polikliniek MKA werken kaakchirurgen die veel ervaring hebben met behandelingen aan het gebit, kaakcorrecties of aangezichtschirurgie. Zij doen operaties aan uw gebit, kaak of gezicht. Er is ook een kaakchirurg die gespecialiseerd is in kanker in de mond. Ook mondhygiënisten en preventieassistenten horen bij ons team. Zij helpen u met het schoonmaken van uw gebit. Ook schakelen we soms hulp in van tandartsen van het Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT). Zo vinden we de beste oplossing voor uw probleem. Het CBT zit ook in Amphia. Wilt u meer hierover weten?
Samenwerking met andere artsen
Behalve dat we veel samenwerken met uw eigen tandarts of orthodontist, werken we ook veel samen met andere artsen. Wij kunnen u doorsturen naar bijvoorbeeld een diëtist. Dat is iemand die advies geeft over eten of drinken. Of we sturen u door naar een fysiotherapeut, die alles weet over kauwspieren. Heeft u last van de gewrichten in uw kaak? Dan sturen we u door naar een gnatholoog, omdat deze arts veel ervaring heeft met kaakgewrichts-klachten.
Meer informatie voor u
-
Op onze wachttijden-pagina leest u meer informatie over de wachttijd voor de afdeling poli MKA. Deze tijden zijn een schatting en veranderen soms. Bijvoorbeeld door spoedzorg of coronamaatregelen. Of uw eigen keuze voor een bepaalde specialist. Wilt u meer informatie?
-
Soms moet u 2 keer uw eigen bijdrage betalen. Dat kan gebeuren als u 2 verstandskiezen in de onderkaak moet laten verwijderen. Deze zijn niet allebei in één behandeling te verwijderen. Als u één verstandskies in het ene jaar laat verwijderen en de tweede verstandskies pas in het volgende jaar, dan moet u 2 keer de eigen bijdrage betalen. Dat gebeurt soms als er lange wachttijden zijn.
We raden u daarom aan om uw eerste afspraak in de eerste helft van het jaar te regelen. U bent er dat jaar dan vroeg bij. De kans is groot dat u de volgende afspraak dan ook nog dat jaar kan krijgen. Dan betaalt u maar 1 keer uw eigen bijdrage. Omdat allebei de afspraken dan in 1 jaar zijn.