Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Lucrintest
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Lucrintest

Inleiding
U heeft met uw zoon/dochter de kinderarts bezocht en deze heeft geadviseerd om een lucrintest bij uw kind te bepalen omdat uw zoon/dochter kenmerken heeft van een vervroegde puberteit.

Doel van dit onderzoek
Met dit onderzoek wordt er gekeken of het kind eerder in de puberteit is dan de gemiddelde leeftijd. De test stimuleert tijdelijk de hypofyse (een klier in de hersenen) tot de afgifte van de puberteitshormonen.

De test
De test wordt door de assistente op de polikliniek Kindergeneeskunde uitgevoerd. De test kan elke werkdag tussen 8.30 uur en 13.30 uur gedaan worden. U komt op de afgesproken dag en het afgesproken tijdstip naar de polikliniek Kindergeneeskunde. De assistente zal uw kind een subcutane (onderhuidse) injectie Lucrin in de bovenarm geven.

Exact 3 uur later zal er bloed worden afgenomen bij de bloedafname om de reactie/waarde van de puberteitshormonen te bepalen.

Uw kinderarts bespreekt met u de uitslagen tijdens een controleafspraak. Dit kan eventueel ook telefonisch zijn.

Vragen
Wanneer u nog vragen heeft over deze test kunt u contact opnemen met de assistente van de poli Kindergeneeskunde via (076) 595 10 12.

Meer lezen over kindergeneeskunde bij Amphia?

Ga naar afdeling Kindergeneeskunde

Label