

Verloskunde
Spoedgevallen
Bij de volgende klachten kunt u dag en nacht bellen naar de Verloskamers (route 28/29) via (076) 595 11 70:
- Gebroken vliezen
- Als de weeën zijn begonnen
Bij de volgende klachten kunt u dag en nacht bellen naar Triage (route 28/29) via (076) 595 24 62:
- Bloedverlies
- Als u minder leven voelt
- Als u ongerust bent
Extra maatregelen vanwege COVID-19
Om onze patiënten en medewerkers te beschermen tegen besmetting laten we zo min mogelijk mensen toe in het ziekenhuis. Daarom mag alleen uw partner bij de bevalling aanwezig zijn.
Voor de meest recente informatie over de COVID maatregelen met betrekking tot de verloskunde verwijzen wij u graag naar de website van Annature: www.annature.nl
In de verloskamers kunt u bevallen als u een medische indicatie heeft. Amphia heeft tien verloskamers met alle noodzakelijke faciliteiten. Onze medewerkers bespreken met u welke zorg u nodig heeft. Maak uw wensen en grenzen kenbaar, zodat we daar zo veel mogelijk rekening mee kunnen houden. Dat zorgt voor een veilige en rustige sfeer, en dat is gunstig voor uw bevalling. U kunt terecht in de verloskamers voor:
- Bevallen op medische indicatie.
- Het versiespreekuur
- Een kunstverlossing, zoals vacuümextractie
- Een keizersnede (sectio caesarea).
Over ons
Begeleiding
Faciliteiten
- Als u voor uw bevalling naar het ziekenhuis komt, kunt u parkeren op speciale parkeerplaatsen bij de hoofdingang (zie de borden). Hier vlakbij vindt u een rolstoel. Hiervoor heeft u een munt van één euro nodig.
- De verloskamer beschikt over alle faciliteiten om te bevallen, waaronder medische apparatuur en een tablet met radio en tv. Zo kunt u een rustige, persoonlijke sfeer creëren die bijdraagt aan de bevalling.
- Het ziekenhuis heeft gratis wifi.
Voor u
Samenwerkingsverbanden
De verloskamers werken samen met de Gezinssuites en de afdeling Gynaecologie en Zwangeren.
Pijnstilling
U kunt in principe 24 uur per dag pijnstilling krijgen, waarbij de ruggenprik (epiduraal) de eerste keuze is.
Meer informatie over pijnstilling vindt u in de folder Pijnbestrijding tijdens de bevalling.
Kosten
Wat valt onder het basispakket?
Verloskundige zorg hoort tot het basispakket van de zorgverzekering. Je betaalt geen eigen risico voor verloskundige zorg vóór, tijdens en na de bevalling verleend door de verloskundige, huisarts of gynaecoloog.
Kosten voor verblijf van de gezonde kraamvrouw/moeder
Binnen Amphia zorgen wij er voor dat moeder en kind bij elkaar kunnen verblijven, als de zorg dit toelaat. Indien het pasgeboren kind met een medische indicatie in het ziekenhuis verblijft kan ook de moeder bij ons blijven. Als de moeder ook een medisch indicatie heeft worden de kosten voor moeder en kind volledig vergoed. Wanneer een gezonde kraamvrouw /moeder bij haar zieke kind verblijft, wordt eigen risico in rekening gebracht door de zorgverzekeraar. Er is dan geen sprake meer van verloskundige zorg. Het verblijf van de gezonde moeder is of het gezonde kindje kan tot 28 dagen na de geboorte. Verblijf van de moeder kan alleen wanneer de ruimte op de afdeling dit toelaat.
Voor het verblijf van de gezonde moeder geldt in 2019 een maximumtarief van € 449,67 per dag. Het verblijf gezonde moeder valt onder het Eigen Risico, de patiënt betaalt geen Eigen Bijdrage. De kosten worden door de zorgverzekeraar in rekening gebracht. Afhankelijk van het reeds verbruikte Eigen Risico, betaalt de patiënt deze kosten.