

Psychiatrie
Oosterhout Pasteurlaan
Bereikbaarheid
Bij de polikliniek Psychiatrie van Amphia kunt u terecht voor onderzoek, diagnose, advies en behandeling van psychiatrische problemen. De belangrijkste aandachtsgebieden die op de polikliniek behandeld worden zijn angst- en stemmingsstoornissen, psychiatrische klachten die samenhangen met lichamelijke klachten en zwangerschapsgerelateerde psychiatrische klachten.
De verwijzer, bijvoorbeeld uw huisarts, stuurt een verwijzing naar Amphia. Eén van onze psychiaters maakt de inschatting of we aan uw zorgvraag kunnen voldoen. Is dat niet het geval, dan geeft de psychiater een advies aan de verwijzer. Past de verwijsvraag bij ons zorgaanbod? Dan ontvangt u een uitnodiging voor het intakegesprek op de polikliniek Psychiatrie. Ook voor collegiale consultatie, behandeladvies of het aanvragen van een second opinion kunt u bij de polikliniek terecht.
In het eerste intakegesprek bespreekt een psychiater of een arts in opleiding samen met u uw klachten en problemen. Na een poliklinische intake kunnen patiënten, indien nodig, worden aangemeld worden voor:
- Verder onderzoek
- Behandeling in ons ziekenhuispsychiatrisch-behandelcentrum (ZPBC)
- Een klinische opname
De polikliniek Psychiatrie van Amphia biedt een snelle en patiëntgerichte aanpak. De zorg op onze polikliniek wordt uitgevoerd volgens richtlijnen die zijn gebaseerd op het meest recente wetenschappelijk onderzoek.
Afdeling
Wie begeleiden u?
De psychiater is de hoofdbehandelaar. Na een intake bij de psychiater kunnen verschillende behandelingen ingezet worden. Hiervoor zijn diverse disciplines aanwezig zoals een sociaal psychiatrisch verpleegkundige, maatschappelijk werker, verpleegkundig specialist en psycholoog.
Aandachtsgebieden
- Ziekenhuispsychiatrie
- ADHD
- Depressie
- Angststoornissen
- Slaapstoornissen
- Moeder en kind
- Bipolaire stoornissen
- SOLK
Wat doen wij?
Binnen de psychiatrie bestaan veel uiteenlopende behandelingen. Wij zijn gespecialiseerd in onder meer de behandeling van psychiatrische klachten in combinatie met somatische klachten, slaapstoornissen, ADHD behandeling en zwangerschap gerelateerde psychiatrische problematiek.
Medicatie
Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat kwetsbaarheid van het brein of genetische kwetsbaarheid een belangrijke rol speelt in het ontstaan van psychiatrische klachten. Deze ontstaan door een ingewikkeld samenspel van omgeving en biologische factoren, waarbij op een goed moment ook het brein niet meer in balans is. Medicijnen kunnen deze balans soms herstellen, zodat je beter in staat bent je problemen op te lossen.
Als u medicatie voorgeschreven krijgt, geven wij u een goede voorlichting en regelmatige controles, waarbij steeds overwogen wordt of medicatie weer afgebouwd kan worden.
Voor u
Patiëntverhaal
Dankzij SOLK-therapie (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten) ziet Tiny het leven weer zonniger in.
Patiëntenvertrouwenspersoon
Klinische en ambulante cliënten van de ggz kunnen via een chat anoniem ondersteuning krijgen van een patiëntenvertrouwenspersoon (pvp). Indien mogelijk wordt de vraag of klacht direct via de chat afgehandeld. Mocht er persoonlijke of telefonische ondersteuning nodig zijn en de cliënt gaat daarmee akkoord, dan kan dat alsnog worden geregeld. De chat is open van maandag t/m donderdag van 19.00 tot 21.00 uur.
Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz - Instelling
Folders
Samenwerking
De afdeling psychiatrie werkt samen met:
- GGZ-Breburg
- Novadic Kentron
- GGZ Changes
- GGZ Momentum
- Zorroo Oosterhout
- Revant
Behandelingen
- Cognitieve gedragstherapie
- EMDR
- ACT
- Rationeel Emotieve Therapie (RET)
- Psychologisch onderzoek
De afdeling psychiatrie beschikt tevens over een gesloten klinische afdeling.
Medisch specialist
Verpleegkundig specialist
Psycholoog
Toegangstijd en wachttijd in dagen
Afdeling
Afdeling
|
Behandeling
Behandeling
|
Polikliniekbezoek
(Toegangstijd)
Polikliniekbezoek
(Toegangstijd)
|
Poliklinische behandeling
(Wachttijd)
Poliklinische behandeling
(Wachttijd)
|
Dagbehandeling
(Wachttijd)
Dagbehandeling
(Wachttijd)
|
Opname
(Wachttijd)
Opname
(Wachttijd)
|
---|---|---|---|---|---|
Psychiatrie | Lees onderaan meer over wachttijd voor GGZ | 28 |
(*) De wachttijd tot behandeling bij de met (*) gemarkeerde indicaties komt overeen met de indicaties zoals gesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.