Header afbeelding

Kijkoperatie van de knie (arthroscopie)

Wanneer u knieklachten heeft, kan een kijkoperatie (arthroscopie) een oplossing zijn. Daarbij beoordeelt de orthopedisch chirurg uw kniegewricht van binnen. Hij bekijkt of er afwijkingen zijn, zoals slijtage van het kraakbeen. In de meeste gevallen kan hij deze afwijkingen tijdens de ingreep verhelpen. Vaak worden er tijdens een arthroscopie problemen ontdekt zoals een gescheurde meniscus. 

Snel weer op de been

Dezelfde dag naar huis

Bij een kijkoperatie van de knie kunt u meestal dezelfde dag al weer naar huis.

Vlot geholpen

In de Orthopedische kliniek Amphia kunt u gegarandeerd binnen twee weken terecht voor een kijkoperatie aan uw knie. Wanneer dat nodig is, kan dit vaak nog veel sneller.

Behandelingen

Met een kijkoperatie van de knie kunnen we verschillende ingrepen uitvoeren.

Meniscus

Een voorbeeld van een ingreep die via een kijkoperatie plaatsvindt, is het verwijderen van een afgescheurd deel van de meniscus. We halen daarbij nooit méér weg dan nodig is. Het afgesneden deel van de meniscus wordt uit het gewricht verwijderd. Soms is het mogelijk om het afgescheurde deel weer vast te maken. De orthopedisch chirurg zal dat deel dan weer aan de meniscus hechten.

Behandelpad

In de Orthopedische kliniek Amphia bespreken we een op maat gemaakte behandeling met u. Voor de operatie gebruiken we de modernste technieken, waardoor we zo min mogelijk weefsel beschadigen. Hierdoor herstelt u sneller. In dit overzicht ziet u wat u voor, tijdens en na de operatie kunt verwachten.
 • Voorbereiding

 • 4 dagen voor de operatie

  Regel een aantal zaken

  Het is handig om alvast een aantal zaken te regelen voor uw opname. Denk aan krukken, uw medicatieoverzicht en eventueel thuiszorg. U krijgt vooraf de nodige informatie.
 • Opname

 • De dag van de operatie

  Welkom in de Orthopedische kliniek

  • De operatie kan plaatsvinden met een ruggenprik of onder volledige narcose. 
  •  De operatie duurt ongeveer 30 minuten.
  • In principe betreft het een dagopname en mag u diezelfde middag alweer naar huis.
  • Door de samenwerking met Amphia hebben we altijd meer intensieve (acute) zorg achter de hand als dat nodig is.
 • Revalidatie

 • Eerste dagen na de operatie

  Uw herstel

  U herstelt meestal binnen 3 dagen van de operatie. Dit is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke factoren, zoals uw leeftijd, uw conditie en de toestand van het gewricht.
 • Eerste week na de operatie

  Wandelen en fietsen

  Wandelen en fietsen is na enkele dagen weer mogelijk.

 • 0 tot 3 weken na de operatie

  Weer aan het werk

  U kunt zittend werk na enkele dagen weer hervatten. Zwaar lichamelijk werk is 2 tot 3 weken niet mogelijk.

 • 6 weken na de operatie

  Controle

  U komt naar de Orthopedische kliniek Amphia voor een controle bij de verpleegkundig specialist. Die beoordeelt of u fysiotherapie nodig heeft. U kunt ons tijdens dit bezoek natuurlijk ook vragen stellen. Of u weer kunt gaan sporten, hangt af van de beoordeling van de toestand van uw knie.

Meer info

Lees de folder

Uitgebreide informatie over een kijkoperatie van de knie vindt u in onze folder.

Betrouwbare website

Voor overige betrouwbare informatie over orthopedische aandoeningen en behandelingen adviseren wij de website van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging.

Kniespecialisten

Alle medisch specialisten van de Orthopedische kliniek Amphia zijn gespecialiseerd in een deel van de orthopedische zorg. Doordat zij in gespecialiseerde, vaste teams werken en vaak dezelfde operaties uitvoeren, hebben zij een ruime expertise opgebouwd. Een kijkoperatie van de knie wordt uitgevoerd door de volgende specialisten: