Header afbeelding

Voet en enkel

Snel weer op de been

Bij de Orthopedische kliniek Amphia staat elke dag een team van ervaren medisch specialisten en verpleegkundigen voor u klaar. Zij heten u welkom en bieden hoogwaardige zorg in een aangename, gastvrije omgeving. Behandelingen kunnen veelal zonder wachttijd ingepland worden. En mochten zich toch onverwachts complicaties voor doen, dan bent u verzekerd van de zorg die in het ziekenhuis in Breda wordt geboden.

Behandelingen

Heeft u last van uw voet of enkel? Wij bieden verschillende behandelingen aan die u weer snel op de been kunnen helpen. In dit overzicht vindt u enkele veel voorkomende behandelingen. Ook als u andere voet- of enkelklachten hebt, kunt u bij ons terecht. Wij onderzoeken graag wat we voor u kunnen betekenen.

Artrose van de enkel

Bij artrose van de enkel slijt het kraakbeen in uw enkelgewricht overmatig. Daardoor wordt het gewricht onregelmatig en raakt het onderliggende bot overbelast. Uw enkel zwelt hierdoor op en voelt pijnlijk aan. 

Kijkoperatie van de enkel

Bij een kijkoperatie (arthroscopie) van de enkel beoordeelt de arts het gewricht van binnenuit. Hij brengt via kleine steekgaatjes een kijkbuisje en de benodigde instrumenten in. Zo kan hij direct de oorzaak van uw klachten beoordelen.

Scheefstand van de grote teen

Een hallux valgus is een afwijking aan de voet waarbij de grote teen (hallux) scheef staat (valgus). Door de scheefstand ontstaat daar een knobbel (bunion).

Stijve grote teen

Hallux rigidus is een afwijking aan uw voet waarbij de grote teen (hallux) minder beweeglijk is (rigidus). Dit veroorzaakt vaak een pijnlijke afwikkeling van de voet tijdens het lopen.

Ervaringen

Benieuwd wat u te wachten staat? Deze mensen werden eerder behandeld bij de Orthopedische kliniek Amphia. Ze vertellen u graag hoe ze dat ervaren hebben.

Mevrouw van de Broek kreeg een hamerteencorrectie

Mevrouw van de Broek stuurde ons een leuk kaartje: 

"Graag wil ik u hartelijk danken voor het corrigeren van mijn hamerteen. Zoals u weet had ik voor de operatie zo veel last, dat ik met veel pijn en moeite nog mijn wandelschoenen kon dragen. Nu ongeveer drie maanden na de ingreep gaat dit weer prima. Samen met mijn partner loop ik weer prachtige wandeltochten, Ik wandel weer met een grote glimlach zoals nu ook tijdens het laatste stukje Pieterpad in Maastricht. Nogmaals dank voor uw behandeling. 

Met vriendelijke groet, 

A. van de Broek" 

Meneer van der Sluis werd geholpen aan zijn enkel

"Mijn fysio raadde mij aan om een afspraak te maken bij Amphia in Oosterhout. Al met al ben ik erg tevreden met de ontzettende snelle hulpverlening. Niemand wacht graag op een MRI-afspraak en de uitslagen. Bij mij kon het allemaal op dezelfde dag!"

Voet- en enkelspecialisten

Alle medisch specialisten van de Orthopedische kliniek Amphia zijn gespecialiseerd in een deelgebied van de orthopedische zorg. Doordat zij in gespecialiseerde, vaste teams werken en vaak dezelfde behandelingen uitvoeren, hebben zij een ruime expertise opgebouwd. Behandelingen aan voet en enkel worden uitgevoerd door de volgende specialisten: